Toto je vynikající cukroví jak chuťově, tak velice rychlé a jednoduché na přípravu. Skvělý recept pro ty, kteří hledají něco originálního ale zároveň jednoduchého na vánoční stůl. Margotová kolečka a jejich příprava je navíc velmi variabilní, kdo. nemá rád hořkou čokoládu, může jí nahradit mléčnou nebo bílou čokoládou, pro jemnější chuť. V případě kokosových vloček, tyto můžeme nahradit drcenými sušenkami nebo sezamovými semínky a pro větší rozmanitost můžeme do směsi přidat i sušené ovoce jako jsou rozinky, sušené brusinky anebo kandovaná pomerančová kůra.

Recept na Margotová kolečka s mandlemi – dokonalé cukroví

Ingredience na přípravu

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • 3 žloutky
  • 200 g změklého másla

Krém

  • 90 g čokolády Margot – nastrouhané
  • 2 PL moučkového cukru
  • 2 PL rumu
  • 100 g změklého másla

Zdobení

  • 100 g tmavé polevy
  • oloupané a nasekané mandle

Postup přípravy

1. V misce smícháme všechny suché suroviny na těsto, přidáme žloutky a máslo, zamícháme a ručně vypracujeme hladké těsto, které zabalené do folie dáme na hodinu do ledničky.

2. Z těsta odebereme polovinu a druhou polovinu dáme zpět do ledničky.

Hotové těsto na kolečka.
Zdroj obrázku: lahodnytv, Hotové těsto na kolečka.

3. Těsto rozválíme na tloušťku cca 4 mm a vykrajovátkem děláme obyčejná kolečka, která ukládáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě na 200 stupňů cca 12 minut.

Vykrajovátkem děláme kolečka.
Původ obrázku: lahodnytv, Vykrajovátkem děláme kolečka.

4. Stejný postup zopakujeme s druhou polovinou těsta.

Kolečka ukládáme na plech s papírem.
Zdroj obrázku: lahodnytv, Kolečka ukládáme na plech s papírem.

5. Krém si připravíme tak, že do misky nastrouháme čokoládu Margot, přidáme cukr a rum a změklé máslo, následně. pořádně rozmícháme na krém.

Nastrouháme čokoládu Margot.
Původ obrázku Nastrouháme čokoládu Margot.
Vyšleháme krém.
Zdroj obrázku: lahodnytv, Vyšleháme krém.

6. Krém naplníme do cukrářského sáčku a nanášíme na plochu stranu poloviny koleček. Poté slepíme s druhou polovinou koleček.

Kolečka naplníme krémem.
Původ obrázku: lahodnytv, Kolečka naplníme krémem.
Naplněná kolečka slepíme.
Zdroj obrázku: lahodnytv, Naplněná kolečka slepíme.

7. Slepená kolečka namáčíme horním kolečkem do čokoládové polevy a sypeme nasekanými mandlemi. Necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny.

Namáčíme horní stranou v polevě.
Původ obrázku: lahodnytv, Namáčíme horní stranou v polevě.
Povrch posypeme ořechy.
Zdroj obrázku: lahodnytv, Povrch posypeme mandlemi.

Když se řekne Margot

Když se řekne “Margot,” většina z nás si okamžitě představí sladkou a jemnou chuť kokosu, která je ale dostatečně výrazná, aby dominovala celkovému chuťovému dojmu. Kokos je hlavní složkou tyčinky a dodává jí exotický nádech, který je jakýmsi osvěžením oproti běžným čokoládovým tyčinkám. Tento kokosový základ se krásně doplňuje s křupavými kousky oříšků, které přidávají její vynikající až exotickou chuť. Proto je toto cukroví pro mnohé z nás, kteří milují čokoládu Margot, jedničkou mezi cukrovím na vánočním stole.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest