Toto je vynikající cukroví jak chuťově, tak velice rychlé a jednoduché na přípravu. Skvělý recept pro ty, kteří hledají něco originálního ale zároveň jednoduchého na vánoční stůl. Margotová kolečka a jejich příprava je navíc velmi variabilní, kdo. nemá rád hořkou čokoládu, může jí nahradit mléčnou nebo bílou čokoládou, pro jemnější chuť. V případě kokosových vloček, tyto můžeme nahradit drcenými sušenkami nebo sezamovými semínky a pro větší rozmanitost můžeme do směsi přidat i sušené ovoce jako jsou rozinky, sušené brusinky anebo kandovaná pomerančová kůra.
Recept na Margotová kolečka s mandlemi – dokonalé cukroví
Ingredience na přípravu
Těsto
- 300 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- citronová kůra
- špetka soli
- 3 žloutky
- 200 g změklého másla
Krém
- 90 g čokolády Margot – nastrouhané
- 2 PL moučkového cukru
- 2 PL rumu
- 100 g změklého másla
Zdobení
- 100 g tmavé polevy
- oloupané a nasekané mandle
Postup přípravy
1. V misce smícháme všechny suché suroviny na těsto, přidáme žloutky a máslo, zamícháme a ručně vypracujeme hladké těsto, které zabalené do folie dáme na hodinu do ledničky.
2. Z těsta odebereme polovinu a druhou polovinu dáme zpět do ledničky.
3. Těsto rozválíme na tloušťku cca 4 mm a vykrajovátkem děláme obyčejná kolečka, která ukládáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě na 200 stupňů cca 12 minut.
4. Stejný postup zopakujeme s druhou polovinou těsta.
5. Krém si připravíme tak, že do misky nastrouháme čokoládu Margot, přidáme cukr a rum a změklé máslo, následně. pořádně rozmícháme na krém.
6. Krém naplníme do cukrářského sáčku a nanášíme na plochu stranu poloviny koleček. Poté slepíme s druhou polovinou koleček.
7. Slepená kolečka namáčíme horním kolečkem do čokoládové polevy a sypeme nasekanými mandlemi. Necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny.
Když se řekne Margot
Když se řekne “Margot,” většina z nás si okamžitě představí sladkou a jemnou chuť kokosu, která je ale dostatečně výrazná, aby dominovala celkovému chuťovému dojmu. Kokos je hlavní složkou tyčinky a dodává jí exotický nádech, který je jakýmsi osvěžením oproti běžným čokoládovým tyčinkám. Tento kokosový základ se krásně doplňuje s křupavými kousky oříšků, které přidávají její vynikající až exotickou chuť. Proto je toto cukroví pro mnohé z nás, kteří milují čokoládu Margot, jedničkou mezi cukrovím na vánočním stole.