Pro milovníky kávy a nejen pro ně, tady máme recept na Nescafé dort plný kávové chuti, která je neodolatelná. Káva se nachází opravdu všude, jak v korpusech, tak v náplni. Jinak je to jednoduchý a chutný kávový dezert, kterému dodává chuť právě instantní káva Nescafé. Oblíbený je jak pro svou jemnou texturu, tak pro bohaté vrstvy krému a možnost přizpůsobení všemožným příležitostem. Připravuje se pečený i nepečený a často se podává vychlazený se šlehačkou a šálkem kávy. Tak “kávo-maniaci”, co říkáte? Jdeme do toho? Dnes recept na ten pečený.
Recept na Nescafé dort plný kávy
Ingredience pro přípravu
Korpusy
- 6 vajec
- 180 g krupicového cukru
- 180 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 7 PL silného uvařeného Nescafe
Náplň – krém
- 400 ml mlékak
- 100 ml silné uvařené kávy
- 60 g másla
- 60 g hladké mouky
- 1 PL krupicového cukru
Postup přípravy kávového dortu
1. Uvaříme cca 200 ml silné kávy Nescafe a necháme jí vychladnout.
2. Formu na dorty vymažeme máslem a vysypeme moukou.
3. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s cukrem. Do směsi zamícháme 7 PL silné uvařené a vychlazené kávy. Zvlášť vyšleháme tuhý sníh z bílků a jemně smícháme s kávovou hmotou. Postupně přidáváme prosetou mouku s práškem do pečiva a mícháme.
4. Hotové těsto vylijeme do připravené dortové formy a pečeme v troubě při teplotě 160 stupňů cca 40 minut.
5. Pro dekoraci si vyrobíme kávová zrna. Rozdrcené piškoty smícháme s několika PL uvařené kávy, přidáme 1 PL moučkového cukru a 1 PL kakaa. Vymícháme tuhou hmotu, která se nesmí lepit. Z hmoty rukama formujeme malé válečky. Pomocí párátka tvarujeme kávová zrna, která uložíme do chladu.
6. Upečený korpus necháme vychladnout a připravíme si náplň. Do kastrolu dáme 400 ml mléka a 100 ml silné uvařené kávy. přidáme máslo, cukr a hladkou mouku a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
7. V misce vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny a přidáme vychlazenou uvařenou kaši. Řádně vyšleháme na krém.
8. Vychlazený. korpus rozkrojíme na 3 části. Korpusy naplníme kávovým krémem, kterým potřeme i strany dortu.
9. Dort potřeme krémem i na povrchu, krémem dort ozdobíme za pomoci cukrářského náčiní a dozdobíme připravenými kávovými zrny.
Tip na servírování
Dort je výborný s vychlazenou nesladkou šlehačkou a šálkem dobré kávy.
Prohlédněte si další kávové recepty:
- recept na Dokonalý kávový krém
- Moka dort, dokonalý čokoládovo-kávový dezert
- Kávový dort s krémem a čokoládovou polevou
- recept na Kávovou bábovky
- Kávové štafetky s čokoládou