V tomto receptu si přímo neukážeme pečení skořicových šneků, jelikož použijeme ty koupené v obchodě. Zato si připravíme naprosto dokonalé zpestření této pochoutky, díky které ji posuneme o několik úrovní výše. Hlavním hrdinou naší speciální náplně jsou sušenky Oreo. Ty v kombinaci se smetanou a sýrem Philadephia nebo Mascarpone předčí naše vaše očekávání. V originálním receptu se náplň přidává ke skořicovým šnekům Pillsbury Grands, tyto ovšem u náš pravděpodobně neseženete, tudíž použijte jakékoliv jiné skořicové šneky ve formě syrového polotovaru, nebo si připravte svoje z těsta.

Recept na Oreo náplň do skořicových šneků

Délka přípravy 5 minut, délka vaření 30 minut. Ingredience pro 5 šneků.

Ingredience pro přípravu

  • 5 ks skořicových šneků ve formě polotovaru
  • 120 g smetany minimálně 33%
  • 30 ml smetanového sýra (Mascarpone, Philadelphia…)
  • 10 ks rozdrcených sušenek Oreo

Postup přípravy

1. Dáme si nejdříve předehřát troubu na 180°C.

2. Na pečícím papíře rozvineme šneky na proužky skořicovou stranou nahoru.

3. Drť z Oreo sušenek rovnoměrně nasypeme na skořicovou vrstvu.

4. Co nejopatrněji šneky srolujeme, aby se nám uvnitř udrželo co nejvíce Oreo sušenek.

5. Šneky dáme s pečícím papírem na plech tak, aby nebyly příliš blízko sebe.

6. Smetanou rovnoměrně skořicové šneky pokapeme a dáme do předehřáté trouby na 20 – 25 minut.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

7. Během pečení si v menší misce připravíme smetanový sýr a jakmile jsou šneci dozlatova propečení, vypneme troubu.

8. Hned po vytáhnutí z trouby šneky potřeme smetanovým sýrem a rovnou podáváme.

Skořicoví šneci s Oreo náplní.
Zdroj obrázku: thatovenfeelin, Skořicoví šneci s Oreo náplní.

Skořicoví šneci mají původ ve Skandinávii

Skořicový šnek z kynutého těsta je typický zejména pro severské země ze Skandinávie. Švédsky jsou známé pod názvem “kanelbulle”, neboli skořicová bulka. Historie kanelbulle sahá do počátku 20. století, jednalo se o pečivo majetnějších obyvatel. Enormní rozmach skořicové bulky zažily po 2. světové válce a po zrušení potravinářských lístků.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest