Pečená kachna na jablkách je pokrm, který vyhází z tradiční receptury, ovšem já jej doplňuji o jablka a cibuli. Tento tradiční recept kombinuje bohatou chuť kachního masa a sladkých chutí jablek. Další benefit přiložených jablek je, že pohltí typické aroma kachny, které některým lidem může být nepříjemné. Proto doporučujeme jablka vždy přidávat.
Já jsem ta osoba, která cítí z kachního masa typické aroma. Díky tomuto aroma mě obvykle přechází chuť na tento pokrm. Od doby co přidávám k masu pokrájená jablka a cibuli, už typickou kachní vůni necítím. Proto již nepeču kachnu jinak než s jablky a cibulí. Kdo má rád sladší tóny může přidat ještě med.
Recept na pečenou kachnu na jablkách
Potřebné suroviny:
- 1 kachna
- 3-5 středních jablek
- 5 středních cibulí
- kmín a sůl na ochucení kachny
Postup:
1. Nejprve si nakrájíme a očistíme cibuli a jablka, nakrájíme si vše na čtvrtky.
2. Kachnu si nasolíme ze všech stran včetně břišní dutiny a to samé uděláme s kmínem.
3. Když je kachna nasolená a okmínovaná. Tak okolo kachny naskládáme pokrájená jablka a cibuli. Jablka a cibuli vložíme i do břišní dutiny.
4. Takto dáme péct kachnu do předehřáté trouby na 160 stupňů a pečeme 120 minut, pak pečeme ještě 30 minut při 180 stupních. Nezapomeňte v polovině pečení kachnu otočit.
Hotovou kachnu podáváme s knedlíkem či bramborovými noky a zelím.
Dobrou chuť.
Napište nám váš osvědčený recept na pečenou kachnu.
pozn.: Autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI