Pečená kachna na jablkách je pokrm, který vyhází z tradiční receptury, ovšem já jej doplňuji o jablka a cibuli. Tento tradiční recept kombinuje bohatou chuť kachního masa a sladkých chutí jablek. Další benefit přiložených jablek je, že pohltí typické aroma kachny, které některým lidem může být nepříjemné. Proto doporučujeme jablka vždy přidávat.

Já jsem ta osoba, která cítí z kachního masa typické aroma. Díky tomuto aroma mě obvykle přechází chuť na tento pokrm. Od doby co přidávám k masu pokrájená jablka a cibuli, už typickou kachní vůni necítím. Proto již nepeču kachnu jinak než s jablky a cibulí. Kdo má rád sladší tóny může přidat ještě med.

Suroviny na kachnu
Foto: Cooky.cz: Suroviny na pečenou kachnu

Recept na pečenou kachnu na jablkách

Potřebné suroviny:

  • 1 kachna
  • 3-5 středních jablek
  • 5 středních cibulí
  • kmín a sůl na ochucení kachny

Postup:

1. Nejprve si nakrájíme a očistíme cibuli a jablka, nakrájíme si vše na čtvrtky.

2. Kachnu si nasolíme ze všech stran včetně břišní dutiny a to samé uděláme s kmínem.

3. Když je kachna nasolená a okmínovaná. Tak okolo kachny naskládáme pokrájená jablka a cibuli. Jablka a cibuli vložíme i do břišní dutiny.

Kachna na jablkách
Foto: Cooky.cz: Kachna na jablkách a cibuli

4. Takto dáme péct kachnu do předehřáté trouby na 160 stupňů a pečeme 120 minut, pak pečeme ještě 30 minut při 180 stupních. Nezapomeňte v polovině pečení kachnu otočit.

Pečená kachna
Foto: Cooky.cz: Pečená kachna v pekáči

Hotovou kachnu podáváme s knedlíkem či bramborovými noky a zelím.

Dobrou chuť.

Napište nám váš osvědčený recept na pečenou kachnu.

Recept na tradiční českou pečenou kachnu na kmínu
Podívejte se na tento recept!
Pečená kachna
Pečená kachna se zelím a knedlíkem

pozn.: Autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest