Nemáte rádi konzervanty a proto neradi používat kupované bujóny a radši se obejdete bez nich? A co si takhle do zásoby vytvořit vlastní kuřecí bujón z čistě přírodních surovin? Vytvoření vlastního kuřecího bujónu pro polévku je nejen zdravé, ale také velmi chutné řešení. Pokud toužíte po přírodním a zdravém posílení svých kulinářských výtvorů, domácí kuřecí vývar je tím pravým.

Tento recept přináší zdravý a přírodní způsob, jak dovést své recepty k dokonalosti. Ze svých vlastních surovin si vyrobíte bujón, díky kterému dodáte svému vaření vynikající a bohatou chuť bez konzervantů a průmyslových přísad. Tento kuřecí vývar v kostce přináší výraznou chuť do polévek, rizot, dušených jídel a mnoha dalších pochoutek.

Ingredience, které budete potřebovat a postup přípravy

Chcete-li připravit tento lahodný vývar, budete potřebovat následující ingredience: jedno kuřecí stehno, cibuli, česnek, kedlubnu, mrkev, petržel, celer, sůl a petrželku. Postup je jednoduchý: maso opečte, přidejte horkou vodu a vařte do měkka. Mezitím očistěte a nakrájejte zeleninu, kterou pak spolu s kořením přidáte k masu. Vařte, dokud zelenina nezměkne, a poté vše rozmixujte. Výslednou směs dejte do formy, nechte vychladnout a zamrazte. Druhý den směs nakrájejte na kostičky a zabalte. Takto připravený domácí kuřecí vývar bude vždy připraven dodat vašim jídlům tu pravou hloubku chuti.

Zdroj obrázku: curapelanatureza, Recept na domácí kuřecí bujón.

Recept na domácí kuřecí bujón

Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 1 hodina 10 minut
Celkový čas 1 hodina 10 minut
Porcí 1 plech
Připravujeme domácí bujón bez chemických přísad.

Potřebné vybavení

  • 1 Hrnec
  • 1 Plech
  • 1 Pánev
  • Mixér

Suroviny

  • 1 ks Kuřecí stehno
  • 2 ks Petržele
  • 4 ks Mrkve
  • 1/2 ks Kedlubny
  • 3 stroužky Česneku
  • 1 ks Cibule
  • 1/2 ks Celeru
  • 4 ks Řapíkatého celeru
  • 2 hrsti Petrželky
  • 80 g Soli

Postup 

  • Stehno si z obou stran orestujeme a poté ho dáme dusit pod pokličku na 30 – 40 minut do měkka.
  • Zatím si všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
  • Ze stehna odstraníme kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme na pánev ještě podusit.
  • Přidáme veškerou zeleninu a sůl.
  • Vaříme do změknutí.
  • Jakmile je maso i zelenina měkká, dáme vše do mixéru a rozmixujeme do jemné konzistence.
  • Plech si vyložíme pečícím papírem a směs do něj nalejeme.
  • Stěrkou urovnáme povrch do úplné roviny.
  • Necháme zchladnout.
  • Přikryjeme sáčkem a dáme do mrazáku na noc.
  • Následující den nakrájíme na bujón na kostičky požadované velikosti a zabalíme jednotlivé kousky do alobalu.
  • Uchováváme v mrazáku.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Oběd, Polévka, vaření
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bujón, domácí bujón, kuřecí polévka, polévka, vývar

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest