Vůně čerstvě upečených kynutých šneků může probudit vzpomínky na dětství, kdy se kuchyní linula sladká vůně vanilky a másla. Tento recept na pudinkové šneky je důkazem, že i s minimem surovin a trochou času lze vytvořit dezert, který oslní každého. Zaručeně potěší nejen svou chutí, ale i krásným vzhledem – spirálovitá struktura, jemná náplň a zlatavý povrch připomínají tradiční pečivo z našich babičkovských receptářů.

Recept na pudinkové šneky

Délka pečení v troubě cca 30 minut.

Ingredience pro přípravu cca 24 ks šneků

Těsto na kynuté šneky:

  • 350 ml mléka
  • 1 vejce
  • 100 ml oleje
  • 30 g cukru
  • 1 lžička octa
  • 200 g polohrubé mouky
  • 400 g hladké mouky
  • 25 g čerstvého droždí
  • špetka soli

Pudinková náplň:

  • 750 ml mléka
  • 80 g Zlatého klasu
  • 80 g cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 80 g ztuženého tuku (např. Omega)
  • rozinky dle chuti

Postup přípravy

Obrázek receptu na pudinkové šneky.
Foto: cooky.cz, Recept na pudinkové šneky s rozinkami.

1. V mléce na náplň rozmícháme cukr a vanilkový cukr, poté dáme na sporák a zahříváme.

2. Do hrnce k mléku přidáme Zlatý klas a uvaříme pudink, do kterého zapracujeme ztužený tuk.

3. Krém necháme chladnout, občas ho promícháme.

4. Prozatím si smícháme ingredience na těsto. Mouky, cukr, sůl, rozdrobené droždí, vlažné mléko, ocet, olej a vejce.

5. Vypracujeme nelepivé těsto a dáme ho zakryté kynout na teplé místo asi na hodinu.

6. Vykynuté těsto rozválíme do tvaru obdélníka a naneseme náplň.

7. Můžeme posypat rozinkami, pokud máme rádi a těsto srolujeme do rolády.

8. Nyní roládu nakrájíme na cca 2,5 cm široké šneky, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

9. Poté necháme ještě asi 10 minut kynout a následně vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 25 – 30 minut dozlatova.

Pudinkové šneky s rozinkami
Foto: cooky.cz, Pudinkové šneky s rozinkami

Vychutnejte si pečení s rodinou

Každý kousek těchto šneků je spojením nadýchaného těsta a lahodné náplně, což z nich činí ideální pochoutku pro všechny příležitosti. Když je přinesete na stůl, budete mít pocit, že čas se na chvíli zastavil, a všichni si jen užívají kouzlo tohoto dezertu. Pudinkové šneky jsou skvělé jak čerstvě upečené, tak i druhý den. Můžete je vzít s sebou na piknik, připravit je jako sladkou odměnu po náročném dni, nebo je podávat jako hlavní hvězdu při rodinné oslavě.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest