V dnešní uspěchané době jsou velice oblíbená jídla z jednoho hrnce. No a my si uvaříme, lépe řečeno upečeme, jídlo z jednoho plechu. Bez stresu, bez dlouhých příprav, vše se upeče v troubě dohromady a máme výbornou chutnou večeři anebo oběd. Navíc jednoduché ingredience – kuře a zelenina.
Jsem nadšená, že vám mohu představit recept, který nejen potěší vaše chuťové buňky, ale také zásadně usnadní přípravu jídla. V tomto receptu najdete pečené brambory, sladké papriky, šťavnaté kuřecí kousky spousty další výborné zeleniny, tymián, zelenou petrželku. Jídlo úžasně voní a ještě lépe chutná. Kuře nám zůstane hezky šťavnaté a zelenina nasákne chutě koření. My budeme mít neodolatelný požitek s minimální námahou, Co víc si přát například po uspěchaném dni…Obvykle jídlo z jednoho pekáče nebo plechu připravuji tak nějak co dům dal – maso, klobása, brambory, zelenina…a tentokrát jsem kombinovala cíleně a vznikl tento recept na jídlo z jednoho plechu. Doufám, že si také pochutnáte.
Recept na Brilantní pokrm z jednoho plechu
Ingredience na přípravu
Zelenina
- 1 červená cibule
- pepř
- 4 brambory
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1/2 květáku
- 1 kukuřiční klas
- 12 cherry rajčat
Kuře
- 6 kuřecích stehen
- 3 PL olivového oleje
- šťáva ze 2 citrónů
- 3 stroužky česneku
- 1 KL soli (dle chuti)
- 1 KL oregana
- 1/2 KL sladké papriky
- mletý pepř dle chuti
- 7 snítek tymianu
- zelená petrželka dle chuti
Postup
1. Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme na menší kousky.
2. V misce smícháme citrónovou šťávu s olivovým olejem, prolisovaným česnekem, oreganem, paprikou, solí a pepřem. Polovinu marinády odlijeme do druhé misky.
3. Do zapékací misky uložíme kuřecí stehna a polejeme připravenou marinádou. Řádně v marinádě obalíme a necháme marinovat.
4. Druhou část marinády vylijeme na připravenou zeleninu v misce, také řádně promícháme.
5. Stehna z marinády uložíme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě na 220 stupňů po dobu 20 minut.
6. Poté přidáme na plech marinovanou zeleninu a pečeme při stejné teplotě dalších 25 minut. Podle chuti posypeme pokrm zelenou petrželkou.
Kuřecí stehýnka podávejte se zeleninou na talíř přímo z tácu, ušetříte čas i nádobí. Čerstvé bylinky na závěr přidají pokrmu více svěžesti.
Vyzkoušejte další recepty z jednoho plechu
- Živáňská pečínka na plech, pečená v alobalu
- Křupavé a šťavnaté kuře pečené na bramborách se zeleninou v jednom plechu
- Panenka zapečená se zeleninou a sýrem na jednom plechu