Tento recept je velice snadný a rychlý a nejvhodnější způsob pohoštění známých a přátel na posezení s pivem a vínem. Téměř každý si rád zakousne něco slaného k pití, jestliže to jsou jednohubky anebo různé druhy pečiva z listového těsta. No my si dnes upečeme tyto zajímavé a přitom tak snadné sýrové krekry, které máte hotové za chviličku.
Slanost pečiva stimuluje chuť k pití a lze je snadno doplnit o některé ingredience jako sýry, uzeniny, dipy, nebo olivy. Tím se stávají univerzální pochoutku, která se hodí k různým druhům alkoholu. Křupavost pečiva je osvěžující a příjemně kontrastuje s tekutou konzistencí piva nebo vína.
Recept na Slané sýrové slzy – pečivo k posezení
Ingredience k přípravě
- 100 g tvrdého sýra Eidam
- 200 g hladké mouky
- 1/2 KL soli
- 2 žloutky
- 140 g másla
- vejce na potření pečiva
- loupané mandle na zdobení
Postup
1.Sýr nastrouháme na drobným struhadle a na válu smícháme s moukou, solí, máslem a nakonec přidáme trochu rozšlehané žloutky. Vypracujeme těsto.
2. Těsto si rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary, které ukládáme na plech s pečícím papírem, potřeme vajíčkem a zdobíme loupanou mandlí.
3. Pečeme při teplotě 170 stupňů až pečivo chytne růžovou barvu.
Doporučujeme vykrojit tvar slzy a ozdobit celou loupanou mandlí, vypadá to velice efektně.