Tento recept je velice snadný a rychlý a nejvhodnější způsob pohoštění známých a přátel na posezení s pivem a vínem. Téměř každý si rád zakousne něco slaného k pití, jestliže to jsou jednohubky anebo různé druhy pečiva z listového těsta. No my si dnes upečeme tyto zajímavé a přitom tak snadné sýrové krekry, které máte hotové za chviličku.

Slanost pečiva stimuluje chuť k pití a lze je snadno doplnit o některé ingredience jako sýry, uzeniny, dipy, nebo olivy. Tím se stávají univerzální pochoutku, která se hodí k různým druhům alkoholu. Křupavost pečiva je osvěžující a příjemně kontrastuje s tekutou konzistencí piva nebo vína.

Recept na Slané sýrové slzy – pečivo k posezení

Ingredience k přípravě

  • 100 g tvrdého sýra Eidam
  • 200 g hladké mouky
  • 1/2 KL soli
  • 2 žloutky
  • 140 g másla
  • vejce na potření pečiva
  • loupané mandle na zdobení

Postup

1.Sýr nastrouháme na drobným struhadle a na válu smícháme s moukou, solí, máslem a nakonec přidáme trochu rozšlehané žloutky. Vypracujeme těsto.

Vypracujeme si těsto,
Vypracujeme si těsto.

2. Těsto si rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary, které ukládáme na plech s pečícím papírem, potřeme vajíčkem a zdobíme loupanou mandlí.

Těsto rozválíme a vykrajujeme tvary.
Těsto rozválíme a vykrajujeme tvary.
Potřeme vajíčkem.
Potřeme vajíčkem.
Zdobíme loupanou mandlí.
Zdobíme loupanou mandlí.

3. Pečeme při teplotě 170 stupňů až pečivo chytne růžovou barvu.

Pečeme v troubě.
Pečeme v troubě.

Doporučujeme vykrojit tvar slzy a ozdobit celou loupanou mandlí, vypadá to velice efektně.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest