Jednohubky jsou skvělým způsobem, jak rozzářit každou oslavu včetně té vánoční. Jsou malé, chutné a většinou než řeknete švec, jsou pryč. Protože jsou opravdu moc dobré. Pokud hledáte originální recept na jednohubky, mám pro vás skvělý tip – jsou to jednohubky z listového těsta. Tyto malé, slané dobrůtky jsou plné chuti a okouzlí všechny hosty malé i velké.

Nevím jak vy, ale u nás doma jsou pochutiny z listového těsta moc oblíbené, ať ty sladké nebo slané. Listové těsto je super ve své univerzálnosti, proto ho mám neustále v lednici. Nejednou mne zachránilo, když jsem neměla svačiny pro děti do školy.

Jednohubka vánoční stromek
Foto: Cooky.cz: Jednohubky alias vánoční stromek

Tentokrát mám pro vás tip na hezké a chutné pohoštění v podobě jednohubek. Tvar jednohubek můžete udělat podle události. Jelikož chystám občerstvení na vánoční svátky, tak mé jednohubky jsou ve tvaru stromečku. Můžete, ale tvar změnit na srdce či kruh a využijete na jakoukoliv oslavu. Jednohubky můžeme plnit čímkoliv, co zrovna naše lednice nabízí. Můžeme je plnit různými uzeninami, sýry, pomazánkami apod. Tentokrát jsem plnila uzeným lososem.

Suroviny na jednohubky
Foto: Cooky.cz: Suroviny na jednohubky

Recept na jednohubky z listového těsta

Potřebné suroviny:

  • rozválené listové těsto
  • vykrajovátko
  • vejce na potření

Suroviny na náplň:

  • uzený losos
  • křenové pomazánkové máslo
  • vejce natvrdo
  • rukolu

Postup:

1. Nejprve si upečeme tvary z listového těsta: plát listového těsta si rozložíme a vykrájíme z něj zvolené tvary. Pokud si chcete urychlit vykrajování, přeložte listové těsto na půl a vykrojíte najednou dva tvary.

Listové těsto a vykrojené tvary
Foto: Cooky.cz: Listové těsto a vykrojené stromky

2. Vykrojené tvary dáme na plech vyložený pečícím papírem. Tvary pomašlujeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 180 stupňů na cca 10 minut.

Upečené listové těsto
Foto: Cooky.cz: Upečené listové těsto ve tvaru stromku

3. Upečené tvary necháme vychladnout. Jakmile jsou vychladlé, rozkrojíme je (uprostřed jako rohlík) a plníme náplněmi.

Jednohubka z listového těsta
Foto: Cooky.cz: Rozříznutý tvar z listového těsta

Já tentokrát namažu křenovým pomazánkovým máslem, dám plátek uzeného lososa, uvařené vejce a rukolu.

Hotovo, můžeme podávat, uvidíte že návštěva bude nadšena.

Dobrou chuť.

Autor videa: cooky.cz

zdroj: Autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest