Nemáte rádi v pomazánce kousky vajec? Udělejte si tuto vaječnou pěnu a když jí dobře dochutíte, bude z něj lehká a nadýchaná vaječná pomazánka. Vejce se našlehají do hladké pěny, takže pomazánka bude jemná, hladká a snadno roztíratelná, úplně jiná než klasická pomazánka s kousky vajec. Tato pomazánka se často používá na chlebíčky, jednohubky nebo slavnostní mísy.
Určitě zejména vaše děti ocení toto malé kouzlo domácí kuchyně, vejce, která ještě před chvílí byla obyčejná se v mixéru promění v jemnou nadýchanou pomazánku, ze které nikdo nebude moct vidět, co vlastně obsahuje. Hlavně děti, jak mi určitě dáte za pravdu, jsou na toto citlivé. Babi a co v tom koláči je? Babi a z čeho je ta pomazánka? Tyto otázky slýchávám nejednou od mých vnuček. Protože například vajíčka milují, ale co tam asi je dál??? Tato tedy opravdu vypadá jako vyšlehaná ze samotných vajíček.
Recept na parádní vaječnou pěnu
Ingredience potřebné na přípravu šlehané vaječné pomazánky z pár surovin
- 10 vajec uvařených natvrdo
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- sůl a pepř dle chuti
- drobně nakrájená cibule
Postup přípravy vaječné pěny
1. Do mixéru si oloupeme a rozkrájíme vejce, přidáme majonézu, hořčici, sůl a pepř a celé to vyšleháme do pěny.
2. Cibuli si nakrájíme nadrobno a přimícháme do pomazánky. V případě, že vám kousky cibule také vadí, přihoďte jí do mixéru před mixováním pomazánky.

Pěna je výborná při výrobě různých chlebíčků a jednohubek, ale také jako studená večeře s čerstvým chlebem či pečivem a zeleninou.
Croissanty z listového těsta, které si naplníme vajíčkovou a lososovou pomazánkou. A navíc i recepty na pomazánky