Santovy pusinkové čepičky jsou nádherným vánočním cukrovím, které připravíte velice rychle. Zejména se hodí v případech, když nevíte co s bílky, které vám zbyly po pečení některých druhů cukroví. Mně se to často stává a pak mně je líto vyhodit je a tak trošku předem počítám i s přípravou těchto pusinek. Takže, proč vyhazovat, když z bílků můžeme vyrobit takhle dokonalé a působivé, cukrovinky, které na vánočním stole skvěle zazáří.

Příprava je poměrně snadná, protože nám stačí mít po ruce jen cukrářský sáček a dvě koncovky. Hvězdu a hladkou tenkou koncovku na zdobení. Vůbec nic se neděje, když pusinky uděláte i hladké – tzn. když tyto koncovky nemáte. Pusinky totiž vypadají hezky i tak, záleží jen na vaši fantazii. A ještě je potřeba červené potravinářské barvivo. Pro efekt je přece jenom nutné.

Recept na santovy pusinkové čepičky

Ingredience na přípravu (30 pusinek)

  • 3 bílky (pokojové teploty)
  • 150 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • červené potravinářské barvivo (gelové)
  • cukrářský sáček se dvěma koncovkama

Postup

Obrázek receptu na Snadné vánoční cukroví - santovy pusinky
Zdroj: SugarBean, Recept na Snadné vánoční cukroví – santovy pusinky

1. Bílky si dáme do suché čisté misky (nesmí obsahovat ani stopy žloutku, jinak by se pěna nemusela vyšlehat). Šleháme šlehačem an střední rychlosti se solí do pěny.

2. Postupně přidáváme cukr a šleháme na vyšších otáčkách, dokud nevnikne zcela hustý sníh.

Vyšleháme tuhý sníh.
Zdroj: SugarBean, Vyšleháme tuhý sníh.

3. Vyšlehaný pevný sníh rozdělíme na dvě části, jednu obarvíme červeným barvivem s jemně promícháme, aby se barva rovnoměrně rozložila.

Polovinu sněhu obarvíme.
Zdroj: SugarBean, Polovinu sněhu obarvíme.

4. Bílý sníh naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou koncovkou a na plech s pečícím papírem tvoříme malé pusinky.

Tvoříme bílé pusinky.
Zdroj: SugarBean, Tvoříme bílé pusinky.

5. Do sáčku s tou samou koncovkou naplníme červený sníh a na každou bílou pusinku nastříkáme červený klobouk.

Tvořímšečervené čepičky.
Zdroj: SugarBean, Tvoříme červené čepičky.

6. Chceme li, na některé z pusinek můžeme hladkou tenkou koncovkou a bílým sněhem vytvořít na červené čepičce hvězdičku, případně poprášit kokosem.

Pusinky zdobíme.
Zdroj: SugarBean, Pusinky zdobíme.

7. Poté sušíme pusinky ve vyhřáté troubě na 80 stupňů 1,5-2 hodiny, dokud nejdou pusinky pevné na dotek a suché uvnitř. Poté troubu vypneme a v otevřené necháme vychladnout.

Pusinky sušíme v troubě.
Zdroj: SugarBean, Pusinky sušíme v troubě.

Kombinace bílého základu a červené čepičky vytváří skvělý vánoční motiv, který krásně rozzáří váš sváteční stůl a svojí hravostí, lehkostí a jemností každého zaujmou na první pohled.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest