5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Špenátové palačinky pro úžasné a zdravé jídlo! Už jste je vyzkoušeli? Palačinky jsou velmi oblíbeným pokrmem a existuje velké množství různých variant a kombinací. Recepty na slané palačinky jsou stejně lahodné jako ty sladké a navíc se jedná ve většině případů o jednoduché a rychlé jídlo.

Pro tuto zdravější verzi receptu na špenátové palačinky smíchejte celozrnnou mouku a hladkou moukou. Poté budou palačinky výživnější, protože celozrnná mouka poskytuje spoustu vlákniny. Je však možné použít pouze hladkou mouku nebo špaldovou mouku, ale nepoužívejte celozrnnou.

Pokud vás zajímá, jak tyto palačinky chutnají a máte rádi špenát, tak si je pojďte s námi uvařit. Tyto palačinky budou perfektní, vyvážená snídaně nebo i oběd. Náplně mohou být dle Vaší fantazie od vepřové/ krůtí šunky se sýrem, po pouze zeleninovou verzi, či s restovanou zeleninou a masem, či se smetanovým sýrem apod. Náplně necháme na Vás.

Tento pokrm Vám zabere celkově max 30 minut, záleží na verzi Vaší náplně. Naše verze nezabrala více než 30 minut. Samotná příprava ingrediencí a palačinkové směsi zabere zhruba 10 minut.

Recept na špenátové palačinky plněné sýrem a šunkou

Recept na špenátové palačinky

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 4 osoby
Hodí se obzvláště na lehký oběd, svačinu ale i snídani. Uvedené množství ingrediencí je cca na 8 ks špenátových palačinek.

Potřebné vybavení

  • 1 Pánev

Suroviny

  • 200 ml mléka
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 1 vejce
  • 50 g hladké mouky (nebo 130 g, pokud používáte pouze hladkou mouku – my použili špaldovou mouku)
  • 70 g celozrnné mouky
  • sůl
  • pepř
  • přepuštěné máslo na smažení

Postup 

  • Připravíme si všechny suroviny, které si zvážíme/odměříme a špenát umyjeme
  • Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme
  • Mixujeme tak dlouho dokud nevznikne hladké těsto, jako na palačinky, jen směs bude zelená
  • Rozehřejeme si pánev, kterou vymažeme přepuštěným máslem
  • Jakmile bude pánev rozpálená, nalijeme směs na pánev a smažíme z jedné strany a po pár minutách otočíme na druhou stranu

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Pro veganskou verzi mléko nahraďte za rostlinné mléko a nedávejte žádné vejce. Získáte také vynikající palačinky!
  • Do těsta na palačinky přidejte čerstvé bylinky: petržel , bazalka , kopr.
  • Náplně si udělejte pestré – záleží na Vaší fantazii, hodí se vše.
  • Můžete udělat jednohubky pro návštěvu: namažete palačinku smetanovým sýrem a dáte plátek uzeného lososa, poté palačinku srolujete. Nakrájejte ji na kousky a bude z ní skvělé pohoštění pro návštěvu.
Cena: do 60 Kč
Chod: Hlavní jídlo, Snídaně, Svačina
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: špenátové palačinky, vegetariánská kuchyně


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest