Živáňská – tradiční pokrm slovenské kuchyně z vepřového masa, v tomto případě vylepšené na špejli. Připravuje se také na plechu jako ražničí. Prohlédněte si recept s postupem na živáňskou – směs s vepřovým masem na špejli.
Zahřejte kuchyni vůní tradičního pokrmu, který přináší radost už od prvního pohledu na zlatavé brambory a křupavou slaninu. Prohlédněte si recept s postupem na opečené brambory se slaninou.
Prohlédněte si recept s postupem na plněné kuřecí kapsy se slaninou, šunkou a sýrem. Kapsu můžete naplnit oblíbenými surovinami, jedná se o alternativu ke klasickému kuřecímu řízku.
Houbový – liškový toast je jenom jedna z alternativ, ale některé houby se na minutku nehodí, jelikož potřebují určitý čas úpravy. Prohlédněte si recept s postupem na Liškový toast.
Vynikající plněná roláda z vepřové pečeně, ale může být připravena také z krkovice anebo z jiné části vepřového masa, někdo třeba rád tlustší masíčko. Prohlédněte si recept s ostupem na Plněnou roládu z vepřové pečeně.
Recept na domácí anglický rohlík – pokud máte rádi slané pečivo a k tomu ještě slaninu, připravte si tento notorický známý rohlík ze supermarketů, zvaný Angličák. My ovšem připravíme domácí Anglický rohlík, který je mnohem chutnější než kupovaný. Rychlá domácí svačinka.
Slovenské pirohy s brynzou se hodí jako hlavní jídlo, jako příloha je výborné studené mléko anebo mléko zakysané. Prohlédněte si recept s postupem na Slovenské pirohy s brynzou.
Krůtí játra s kukuřicí jsou lehkým a vydatným pokrmem i pro nás, kteří se chceme stravovat tak trochu zdravě. Prohlédněte si recept s postupem na Krůtí játra s kukuřicí.
Tradiční český pokrm kombinující bramborové knedlíky s restovanou šunkou a kysaným zelím, to skvělé chlupaté knedlíky se zelím a masem.
Prohlédněte si recept s postupem na plněné bramborové knedlíky se zelím, uzeným masem a brynzou. Fantastické bramborové knedlíky plněné uzeným masem a brynzou. Uvařte je doma a podávejte se zelím. Další variace knedlíků v receptu.











