Návod na přípravu jednoduché marinády na maso, které chceme druhý den grilovat. Hodí se na plátky masa, špízy i celé kusy.
Cuketa, oblíbená letní zelenina, si díky své jemné chuti a snadnosti přípravy získala srdce mnohých kuchařů a strávníků. Prohlédněte si recept na cuketo-bramboráky, které připravuji doma.
Pamatujete si, jak naše maminky a babičky zavařovaly i maso, abychom pak na dovolené mohli jen vyklopit sklenici?
Ať už chystáte večírek nebo jen rychlou večeři, rozhodně vyzkoušejte tyto chutné rybí tousty! Skvěle si pochutnají i ti, kteří běžně ryby moc nemusí.
Fantastická bomba nejen pro chuťové pohárky, ale i pro naše zažívání – to je kefír. Věděli jste, že si z něj můžete jednoduše vyrobit báječný smetanový sýr?
Vepřové maso zapečené s bramborami a cibulí je oblíbenou klasikou. Spojuje v sobě šťavnatost masa s jemností brambor a vůní dozlatova opečeného sýra, který krásně zvýrazní chuť, zvolíte-li kvalitní a vhodný (například čedar). Takovýto pokrm se skvěle hodí pro dny všední i sváteční.
Výborný zeleninový salát, kde je hlavní surovinou řepa. Ale i další přísady, které stojí pár korun. Připravte si ten nejjednodušší salát.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na pomazánku vyrobenou z krále českých sýrů – z Hermelínu. Je skvělá na posezení u piva.
Informace, že je květák nízkokalorickou a zároveň nutričně bohatou zeleninou, asi nikoho nepřekvapí. Tato zelenina tvoří skvělý základ pro vaření i pečení, ať už jej využíváme jako přílohu, hlavní chod nebo součást bezmasých receptů.
Snadné jídlo, které pohladí naše žaludky a uspoří náš čas. Pokrm máme hotový do 30 minut vč. přípravy. Milovat ho budou všichni. A hodí se do letních teplých dnů.
Zelné závitky patří k oblíbené klasice, různé formy se objevují v mnoha světových kuchyních. Jejich příprava ale bývá často zdlouhavá. Určitě se vám bude hodit rychlejší varianta, která vás nezatíží zbytečnými složitostmi.