Málo platné, my Češi zkrátka jsme národem houbařů. A tak: podzim patří nám! Zejména teď, kdy kromě hřibů smrkových, klouzků sličných i dalších, růžovek či bedel na krátkou dobu vykukují také krásné václavky.
Někdy ze zbytků vznikne naprosto skvělé jídlo, které se stane vaší stálicí. Stejně jako u nás tyto zapečené brambory se sýrem a šunkou.
Česnek patří v české kuchyni k tradičním surovinám. Platí to ale nejen u nás, tato plodina je celosvětově jednou z nejstarších a nejpoužívanějších.
Nedělní oběd podle receptu s postupem. Pečené kuře, brambory, mrkvička a bábovka – klasika, která potěší děti i dospělé.
Z dýně nemusíte vařit jen polévku. Dýňové kari podle tohoto receptu je vhodné pro vegany a přinese do vaší kuchyně trochu exotiky.
Trhaný chléb s bylinkovým máslem, česnekem a sýrem podle receptu s postupem. Pečivo, které se netrhá jen rukama, ale i spojuje rodinu u stolu.
Když se krkovička umí udělat, jde o naprostou dokonalost. Pochutnejte si na této chilli verzi s batáty jako příloha.
Pečené kuře je lahůdka. A co teprve, když jde o farmářské kuře, které má tu pravou poctivou chuť. S bramborami je nejlepší.
Bramborové placky jsou jedním z nejstarších a nejrozšířenejších jídel českého venkova. Není v nich nic přepychového a přesto chutnají slavnostně.
Příprava lehce pikantní šťavnaté kotlety s jižanským akcentem podle tohoto receptu vám nezabere víc než hodinu.
Někdy se vám prostě nechce stát u plotny a smažit jeden bramborák za druhým. Proto pro vás máme recept na plech, který ušetří čas.











