Chlupaté knedlíky – tradiční česká příloha, která si získala srdce mnoha milovníků domácí kuchyně. Svůj název mají podle mírně nerovného povrchu, který možná připomíná chloupky. Prohlédněte si recept s postupem přípravy na chlupáče.
Plátky z vepřového s chlupatým knedlíkem a silnou omáčkou z protlaku, vína, cibule a dalších vybraných pochutin. Připravuji jako z jednoho hrnce, takže vše dohromady. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na vepřové na houbách v remosce a triky na jejich úspěšnou přípravu.
Chlupaté knedlíky paří mezi můj nejoblíbenější druh přílohy k masu. Těžko si bez nich umím představit například uzené nebo husu. Prohlédněte si recept s postupem na vynikající Bosáky.
Moravského vrabce připravuji ze šťavnatých kousků bůčku a jako přílohu volím chlupaté knedlíky a nesmí chybět ani špenát. Celý popis přípravy jsem sepsala a natočila i video recept krok za krokem. Pochutnejte si s námi.
Tradiční český pokrm kombinující bramborové knedlíky s restovanou šunkou a kysaným zelím, to skvělé chlupaté knedlíky se zelím a masem.