Recept na chalupářské fazole: Luštěniny jsou zdravým pokrmem a doporučují se konzumovat kvůli velkému množství bílkovin potřebných pro lidské tělo, docela často. Prohlédněte si recept s postupem na Fazole s klobásou a volským okem.
Moravského vrabce připravuji ze šťavnatých kousků bůčku a jako přílohu volím chlupaté knedlíky a nesmí chybět ani špenát. Celý popis přípravy jsem sepsala a natočila i video recept krok za krokem. Pochutnejte si s námi.
Připravujeme bramboráky tentokrát na německý způsob s cibulí – obvykle známé jako “Kartoffelpuffer” nebo “Reibekuchen”. Přidali jsme navíc uzené maso. Prohlédněte si recept a video s postupem přípravy.
Nevíte jak připravit zkaramelizovanou cibuli? Přečtěte si postup i rady, aby se Vám cibulka povedla a nebyla spálená. Jak na karamelizaci cibule – pojďme na to…
Připravte si výborný Kaldoun a nemusí to být nutně jen na Svatomartinské menu. Tato verze je sytá, ale neobsahuje příliš mouky a je bez smetany.
Česká smaženka má nenahraditelné místo v naší tradiční kuchyni. Skoro každý ji zná a téměř každý vyzkoušel. Čas od času si ji rádi uděláme jako rychlou večeři nebo svačinu. Připomeneme Vám recept a postup. Opět si pochutnáte.
Staročeský recept na buřty na pivě, které pečeme v pekáči s bohatým zeleninovým základem, buřty a tmavým nebo polotmavým pivem.
Snadný recept na Houbový guláš, který může být s různými druhy masa nebo bez masa. Vychutnejte si s námi tento lehký recept do 60 min. hotový
Prohlédněte si recept s postupem na pečenou krkovičku na červeném víně se zelím a bramborovým knedlíkem.
Skvělý vepřový bůček na asijský způsob je pokrm, který spojuje jednoduchost přípravy s bohatstvím exotických chutí. Prohlédněte si recept s postupem na vepřový bůček na asijský způsob.
Nakládaný hermelín na italský způsob podle mého domácího receptu je zajímavou alternativou k běžnému receptu – tento mi chutná snad ještě více. Připravuji ho s olivami, bazalkou a sušenými rajčaty, česnekem a cibulí. Jedná se o zajímavou alternativu plnou chutí.