Německý salát (v zemi svého původu pochopitelně pod názvem „Kartoffelsalat“) má ve své domovině dlouhou tradici. Základ tvoří vařené brambory, často doplněné o kyselé okurky, cibuli a jemnou zálivku z oleje, octa nebo hořčice.
Pomazánky mají své nezastupitelné místo v mnoha kuchyních, včetně té české. Přináší mnoho benefitů nejen chuťových a zdravotních, ale také pro přírodu i naši peněženku.
Slupku z melounu byste asi normálně vyhodili. Ale i z ní lze něco vyrobit. Vyrobte si podle našeho receptu s postupem krok za krokem melounový džem.
Poctivý závin je tradice a vy si ho ale můžete upéct podle receptu s postupem krok za krokem trochu netradičně, a to s mákem s třešněmi, které dezertu dodají tu třešničku na dortu.
Finskou polévku lohikeitto s lososem, smetanou a koprem připravíte podle tohoto postupu krok za krokem za 40 minut. Spolehlivě zahřeje v chladných dnech.
Řezy lehké jako sníh díky nadýchanému piškotu a svěžímu krému z tvarohu a šlehačky. Jejich příprava je snazší, než se zdá, zvládnete je snadno podle tohoto postupu krok za krokem.
Ani se nenadějeme a nastane sezóna sběru zelí, tedy pokladu plného vitaminů a schopného „vyrobit“ zdravá probiotika. Ať už si jej nakládáte sami, nebo kupujete hotové v obchodě, recept na jeho využití se vždy hodí.
Upečte si kefírovou buchtu. Budete překvapeni, jak skvěle chutná. Její příprava je tak jednoduchá, že už nebudete péct nic jiného.
Zbyla vám rýže a nějaká ta zelenina? Tak si připravte rýžový salát, zdravou pochoutku vhodnou jako oběd, večeři nebo i jen tak ke svačině.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem a upečte jako zlatou tečku k nedělnímu obědu tuto Kefírovou buchtu. Je vynikající a velmi jednoduchá.
Protože jsme v Česku, bílé zelí netřeba představovat. Zřejmě již také dávno víte, že zdaleka nemusíme sahat jen po jeho teplé formě kombinované s kachnou a knedlíky (i když i to je velká laskomina!).