Bramboračka mojí babičky voněla už od rána. Začínala sušenými houbami, které se namáčely, aby ožily a uvolnily vůni lesa. Postupně přidávala kořenovou zeleninu ze zahrádky, mrkev, petržel. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na bramboračku, jak jí znám z dětství.
Hub bylo o víkendu dostatek – sbírala jsem je na procházce se psem rovnou podél cesty. Našla jsem si i svého favorita na houbový řízek. Prohlédněte si recept s postupem na houbové řízky.
Toto jídlo je lehce kontroverzní asi i kvůli možným negativním vzpomínkám z jídelen. Já ale vepřové na mrkvi miluji a nedám na toto jídlo dopustit. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na dušené vepřové s dušenou mrkví s máslovou jíškou a vařeným bramborem.
Jednou za čas se trošku zhřešit může. A tady u toho kolene pečeného pod alobalem jsou samé dobré ingredience. Nechybí hodně cibule, anglická slanina. Prohlédněte si recept s postupem na skvělou masovou lahůdku.
Pro milovníky bedel, tataráků i topinek. Zkuste tento bedlový tataráček na topince. Je to skvělý a chutný způsob jak netradičně zpracovat houby – konkrétně bedly. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na tento bedlový tatarák po Česku.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na chutné a rychlé francouzské střapaté řízky z masa, které máte rádi, či zrovna máte k dispozici.
Tip na oběd nebo večeři s vynaložením minimální námahy? Hoďte všechno do jednoho pekáče. Zkuste tento recept s postupem a vylepšete ho podle svého.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na plněnou Bůčkovou roládu. Podávaná s brambory je skvělým obědem pro milovníky poctivé české kuchyně.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Jídlo vonící podzimem a zkuste si udělat toto Zeleninové lečo s dobrou uzenou klobáskou, uvidíte, jak vás nadchne a bude chutnat všem.. Chuť leča závisí vždycky od toho, co do něj použijete!
Tohle nejsou obyčejné pečené brambory, ale vytuněná dobrota. Vyzkoušejte dvakrát pečené brambory jako přílohu nebo samotné.
Jestli přemýšlíte jak připravit bedly jinak než jako smažené na kmínu, obalované a podobně, prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na lesní delikatesu z trouby. Vyzkoušejte třeba pečenou bedlu vysokou naplněnou masovou směsí.