Výživná polévka bez masa, která vás uhrane. Pochutnejte si na květákové polévce, která je hutná a sytá. Přejeme dobrou chuť.
Květák právem patří mezi stálice české kuchyně. Řekněme si ale po pravdě: Stále stejné recepty jsou někdy poněkud fádní. Právě proto jsme tu my s naší novinkou, v níž jsme tuto báječnou zeleninu doplnili voňavým čedarem.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na jídlo, které nezatíží žaludek, ale pohladí duši. Květákové placičky s bramborovou kaší a okurkovým salátem.
Květák patří k oblíbeným druhům brukvovité zeleniny. Uplatnění nachází v kuchyni české i zahraniční – určitě znáte vůni, která je spojena s vařením květáku. Pokud vám vadí, zde je postup jak zápachu při vaření předcházet.
Jednoduchý recept na přípravu oblíbeného zapečeného květáku. Postup přípravy a seznam ingrediencí, který bude pro přípravu této zapečené pochoutky potřebovat.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na křupavou pochoutku na každý den a připravte si sýrovo – květákové lívanečky s bramborovou kaší a salátem.
Toto je jeden z nejlepších receptů na květák, který jsem vyzkoušela. Nesmažíme ho, ale připravíme si speciální strouhanku a pečeme květák v troubě. Samozřejmě podáváme s domácím dipem.
Tento koláč je důkazem, že zelenina nemusí být nudná. Prohlédněte si recept s postupem na originální květákový koláč se šunkou a sýrem!
Prohlédněte si recept s postupem na zapečený květák s bramborami a sýrem, sypaný mozzarellou, zalitý zakysanou smetanou s vejcem a zdobený karamelizovanými rajčátky. Pestrý a nevšední nápad k obědu či večeři.
Recept na lahodných květákový salát s paprikami: Květák jde připravit na mnoho způsobů, ale jako salát je nejvíc vydatný a pečením se z něj nevyvaří do vody všechno dobré, jako je tomu při vaření. Prohlédněte si recept s postupem na Salát z květáku a paprik.
Obalovaný květák už jedině takto! Z trouby je jídlo mnohem zdravější a ve výsledku také chutnější v kombinaci strouhanky se sýrem. Vyzkoušejte – lepší, než smažený květák. Prohlédněte si recept s postupem na obalovaný květák pečený v troubě.