Živáňská – tradiční pokrm slovenské kuchyně z vepřového masa, v tomto případě vylepšené na špejli. Připravuje se také na plechu jako ražničí. Prohlédněte si recept s postupem na živáňskou – směs s vepřovým masem na špejli.
Vepřová plec vcelku je tradičním jídlem v českých domácnostech již několik století. Můžete jí připravit na spoustu způsobů. Prohlédněte si recept s postupem na pečenou vepřovou plec.
Žemlovka s tvarohem a restovanými jablíčky je letité jídlo, které dělávali už naše babičky, ale léty je zmodernizovaná a v novém kabátku. Prohlédněte si recept s postupem na Žemlovku s tvarohem a smaženými jablíčky.
Tradiční recept na plněné bramborové knedlíky s uzenou masovou náplní, doplněný krémovým kysaným zelím.
Farářské brambory jsou jídlem, které se svým rustikálním charakterem stalo srdcovkou v mnoha domácnostech. Vyzkoušejte je také! Prohlédněte si recept s postupem na farářské alias vikářské zapečené brambory.
Recept na poctivou škvarkovou pomazánku: Dědečkova Škvarková pomazánka, tradiční rodinný recept, který stojí za vyzkoušení
Kapustnica je tradiční slovenská polévka. Recept na polévku obohacenou o houby, kysané zelí, klobásou, uzeným masem, bramborem a smetanou.
Prohlédněte si recept s postupem na pečenou krkovičku na červeném víně se zelím a bramborovým knedlíkem.
Každé sousto škubánků s mákem vás vrátí do dětství a ukáže, jak dokonalé může být jídlo připravené s láskou a poctivostí. Prohlédněte si recept s postupem na škubánky s mákem.
Tradiční kuře na paprice se šťavnatou omáčkou ze zakysané smetany a podávané s máslovými těstovinami