Tento klasický dezert ze světlého a tmavého piškotu, slepovaný máslovým krémem a politý čokoládovou polevou, patří mezi to nejikoničtější, co se kdy v českých kuchyních peklo.
Posúch je něco jako slovenská pizza nebo slaný koláč. Na Moravě má podobného brášku, kterému se říká osúch. Smetana a kopr tvoří dokonalou dvojku, tak si tenhle koláč upečte i vy. Dobrou chuť!
Chystáte velkou hostinu a potřebujete spoustu koláčků? Pak je upečte podle našeho návodu. Všichni se budou olizovat za ušima.
Rohlíčky se kdysi dávaly darem zabalené do košíčku s nápisem “Pro štěstí” a rozdávaly se sousedům, dětem i čeledi jako symbol štěstí a hojnosti.
Buchta barevná jak papoušek? Ano, i takovou tady máme. Upečte si tuto krásnou veselou buchtu, na které si náramně pochutnáte.
Tento dezert může vypadat složitě, ale není to tak. Linecké těsto určitě zvládnete a vyrobíte si výborný linecký koláč.
Rizoto z trouby nepotřebuje okázalost, protože jeho kouzlo je v obyčejnosti. Je to jídlo, které spojí rodinu kolem stolu.
Kachničku se zelím a knedlíkem jste už určitě všichni připravovali, ale zkusili jste tu s cuketovým zelím a třeba i pečenou od večera do rána? Zkuste tuto delikatesu třeba letos.
Na toto vánoční cukroví moc ráda vzpomínám. Vždycky se vyjímalo mezi ostatním a bylo považováno i chuťově za to nejluxusnější.
Neotřelý dezert, který chutná báječně. Tak to pro vás máme kuličkovou buchtu, která je jednoduchá a přitom vypadá a chutná skvěle.
Tento dezert vám možná nebude připadat nijak nový – vypadá totiž stejně jako klasické želatinové moučníky. Chuť je podobná, jen místo želatiny je použita polská galaretka











