Arašídové sušenky jsou velmi oblíbeným cukrovím, které je jemné, křehké a chutná po arašídech. Tyto sušenky můžeme připravovat v mnoha variantách od jednoduchých receptů, na které je třeba pouze pár ingredienci až po ty složitější, které obsahují například ovesné vločky, kousky čokoláda, kousky sušeného ovoce a mnohé jiné příchutě. Díky arašídovému máslu mají sušenky plnou a lahodnou chuť a v kombinaci s arašídy vytváří příjemný sladko-slaný kontrast. Chceme li , aby sušenky byly víc křupavé, použijeme do nich i kousky arašídů.

Recept s postupem na Sušenky z arašídového másla a nasekaných ořechů

Ingredience

  • 1 hrnek arašídového másla
  • 1 hrnek tuku (máslo anebo rostlinný tuk)
  • 3/4 hrnku hnědého cukru
  • 3/4 hrnku bílého cukru
  • 2 vejce
  • 2 a 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • 2 KL jedlé sody
  • 1 hrnek. nasekaných arašidů

Postup

Obrázek receptu na Sušenky z arašídového másla a nasekaných ořechů
Recept na Sušenky z arašídového másla a nasekaných ořechů

1. Smícháme arašídové máslo v ostatním tukem, přidáme oba cukry a vejce. Vymícháme směs.

V šlehači vyšleháme směs.
Ve šlehači vyšleháme směs.

2. Pomalu přidáváme mouku a jedlou sodu a důkladně promícháme.

3. Do směsi zamícháme arašídy.

4. Ručně tvoříme kuličky průměru cca 2,5 cm a ukládáme na vymazaný plech.

5. Kuličky zploštíme vidličkou a pečeme v troubě při teplotě 170 stupňů 11-13 minut.

Historie a původ arašídových sušenek

Arašídové sušenky pocházejí z USA, kde se arašídy a arašídové máslo staly důležitou složkou americké kuchyně na začátku 20. století. První recepty na sušenky s arašídovým máslem se objevily ve 30. letech minulého století. Dnes jsou oblíbené po celém světě a existuje mnoho různých verzí podle regionů a jednotlivých kuchařů.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest