Luxusní sametové mini dortíky nazývané kvůli červené barvě Red Velvet jsou klasickým americkým dezertem, který na první pohled zaujme svým nádherným a poutavým vzhledem – barvou a zdobením. Ale také svou jemnou chutí, které nikdo nemůže odolat. Tento mini dortík je ideální na sv. Valentýna, svatby, oslavy, ale i jako nádherné překvapení pro někoho, kdo je vašemu srdci blízký. Jsou opravdu luxusní.
Recept na dortíky Red Velvet
Ingredience
Jedlé korály na ozdobu
- 65 g oleje
- 55 g vody
- 12 g mouky
- červené potravinářské barvivo
Základ dortu Red Velvet: Těsto
- 90 g mouky
- 1/2 PL kakaa
- 1/4 KL jedlé sody
- špetka soli
- 90 g podmáslí
- 30 g másla
- 6 dl slunečnicového oleje
- 1/2 KL octu
- 2,5 KL červeného barviva
- 1/2 KL vanilkového cukru
- 1 vejce
- 100 g cukru
Krémová náplň
- 100 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 100 g sýra Mascarpone
- špetka soli
- 1/2 KL vanilkového cukru
Postup přípravy dortíků
1. Začneme výrobou červených čipsů ve tvaru korálu na zdobení. V misce si smícháme olej, vodu a červené barvivo, přidáme mouku a metličkou rozšleháme. Vhodnou metličkou nanášíme malé části hmoty na suchou pánev, vytvoří se korál, pinzetou jej sundáme, když už s ním jde hýbat, aby se nerozpadl.
2. V misce smícháme všechny suché ingredience pro těsto, přidáme mokré ingredience a pořádně těsto rozmícháme. Těsto vylejeme na plech s pečícím papírem o velikosti 20×30 cm (naše dávka je určena na 12 mini dortíků) a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut. Po upečení opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
3. Teď si vyrobíme náplň šleháním másla a moučkového cukru asi 2 minuty. Když je hmota celistvá, přidáme sýr Mascarpone, sůl a vanilku a jemné mícháme asi 30 vteřin. Uložíme do chladu.
4. Vychladnutý korpus trochu nožem zarovnáme (odřezky odložíme, budeme je potřebovat později) a podélně jej rozřízneme na 3 části.
5. Pásy korpusu bohatě naplníme náplní a zbytek náplně odložíme do lednice na zdobení.
6. Naplněný dezert necháme odpočívat v lednici 2 hodiny.
7. Zatuhnutý dezert rozkrájíme na 12 kostek a začneme zdobit.
8. Krém z lednice naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme ozdobnou špičkou na kostky. na poprášení můžeme použít rozdrobené odřezky, které jsme si odložili. Dále použijeme zlaté zdobící jedlé perly, které dostat koupit a červené korály, pokud jsme si je vyrobili.
Závěrem
Toto je nádherný jemný a lahodný dezert. Jde udělat jak ve formě velkého dortu, tak jako naše malé mini dortíky. Tento dezert doporučuji připravit opravdu jen pro lidi, které máte rádi. Je to skvost.