Luxusní sametové mini dortíky nazývané kvůli červené barvě Red Velvet jsou klasickým americkým dezertem, který na první pohled zaujme svým nádherným a poutavým vzhledem – barvou a zdobením. Ale také svou jemnou chutí, které nikdo nemůže odolat. Tento mini dortík je ideální na sv. Valentýna, svatby, oslavy, ale i jako nádherné překvapení pro někoho, kdo je vašemu srdci blízký. Jsou opravdu luxusní.

Recept na dortíky Red Velvet

Ingredience

Jedlé korály na ozdobu

  • 65 g oleje
  • 55 g vody
  • 12 g mouky
  • červené potravinářské barvivo

Základ dortu Red Velvet: Těsto

  • 90 g mouky
  • 1/2 PL kakaa
  • 1/4 KL jedlé sody
  • špetka soli
  • 90 g podmáslí
  • 30 g másla
  • 6 dl slunečnicového oleje
  • 1/2 KL octu
  • 2,5 KL červeného barviva
  • 1/2 KL vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 100 g cukru

Krémová náplň

  • 100 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g sýra Mascarpone
  • špetka soli
  • 1/2 KL vanilkového cukru

Postup přípravy dortíků

1. Začneme výrobou červených čipsů ve tvaru korálu na zdobení. V misce si smícháme olej, vodu a červené barvivo, přidáme mouku a metličkou rozšleháme. Vhodnou metličkou nanášíme malé části hmoty na suchou pánev, vytvoří se korál, pinzetou jej sundáme, když už s ním jde hýbat, aby se nerozpadl.

Příprava směsi na korály.
Příprava směsi na korály.
Výroba korálů na zdobení.
Výroba korálů na zdobení.
Hotové korály ukládáme na pečící papír.
Hotové korály ukládáme na pečící papír.

2. V misce smícháme všechny suché ingredience pro těsto, přidáme mokré ingredience a pořádně těsto rozmícháme. Těsto vylejeme na plech s pečícím papírem o velikosti 20×30 cm (naše dávka je určena na 12 mini dortíků) a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut. Po upečení opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Vyšlehané těsto vylijeme na plech.
Vyšlehané těsto vylijeme na plech.

3. Teď si vyrobíme náplň šleháním másla a moučkového cukru asi 2 minuty. Když je hmota celistvá, přidáme sýr Mascarpone, sůl a vanilku a jemné mícháme asi 30 vteřin. Uložíme do chladu.

Vyšleháme krém.
Vyšleháme krém.

4. Vychladnutý korpus trochu nožem zarovnáme (odřezky odložíme, budeme je potřebovat později) a podélně jej rozřízneme na 3 části.

Upečený korpus zarovnáme.
Upečený korpus zarovnáme.

5. Pásy korpusu bohatě naplníme náplní a zbytek náplně odložíme do lednice na zdobení.

Korpus rozkrájíme na 3 části a naplníme.
Korpus rozkrájíme na 3 části a naplníme.

6. Naplněný dezert necháme odpočívat v lednici 2 hodiny.

7. Zatuhnutý dezert rozkrájíme na 12 kostek a začneme zdobit.

Dezert rozkrájíme na kostky.
Dezert rozkrájíme na kostky.

8. Krém z lednice naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme ozdobnou špičkou na kostky. na poprášení můžeme použít rozdrobené odřezky, které jsme si odložili. Dále použijeme zlaté zdobící jedlé perly, které dostat koupit a červené korály, pokud jsme si je vyrobili.

Zdobíme zbylým krémem za pomoci cukrářského sáčku.
Zdobíme zbylým krémem za pomoci cukrářského sáčku.

Závěrem

Toto je nádherný jemný a lahodný dezert. Jde udělat jak ve formě velkého dortu, tak jako naše malé mini dortíky. Tento dezert doporučuji připravit opravdu jen pro lidi, které máte rádi. Je to skvost.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest