Tvarohové těsto bez kvasnic na tyto koláčky je snadné, rychlé a přitom překvapivě jemné a vláčné. Koláčky budete milovat, protože je připravíte rychle a snadno, díky tvarohu budou vynikající i druhý den, jsou ideální jak k snídani, tak ke svačině, či jako sladký dárek pro přátele.

Taky občas vy nebo vaše rodina zatoužíte po něčem fakt lahodném, ale nechcete nebo nemáte čas trávit v kuchyni celé hodiny? Právě na tuto příležitost jsou vhodné tyto skvělé koláčky s tvarohem. Dávka v receptu je určená pro 5 koláčků, hmotnost každého koláčku je 200 g a rozměr papírových forem je 7×8 cm. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.

Recept na neobvyklé tvarohové koláčky bez droždí

Ingredience potřebné na přípravu Hebkých tvarohových koláčků

  • 3 vejce
  • 160 g cukru
  • 100 g másla
  • 300 g tvarohu
  • 250 g mouky
  • 100 g směsi rozinek a kandovaného ovoce
  • špetka soli
  • špetka sody
  • špetka vanilky
  • citronová kůra dle chuti
  • 1 plná lžíce prášku do pečiva

Postup přípravy koláčků s tvarohem a bez droždí

1. V misce šlehačem vyšleháme vejce, postupně přisypáváme cukr s šleháme do nabytí objemu. Měla by vzniknout lehká a nadýchaná hmota.

2. Vlijeme rozpuštěné máslo a okračujeme ve šlehání. Hmota zhoustne a stane se krémovou.

3. Teď přidáme na 2x tvaroh a šleháme. Případnou vodu na tvarohu odstraníme a nedáváme jí do těsta. Tvaroh má být suchý.

4. Přidáme citronovou nebo pomerančovou kůru dle chuti.

5. Dále přidáme sodu, sůl a vanilku a těsto řádně promícháme vařečkou.

6. Vsypeme rozinky a kandované ovoce a promícháme.

7. Přidáme trochu proseté mouky s práškem do pečiva, promícháme a přidáme zbytek mouky, znovu promícháme. Těsto by mělo být docela husté.

Těsto by mělo být docela husté.
Zdroj: NataShakinko, Těsto by mělo být docela husté.

8. Papírové formičky vymažeme rostlinným olejem a naplníme je těstem do poloviny. Každá obsahuje asi 200 g těsta.

Těsto naplníme do poloviny formiček a zarovnáme
Zdroj: NataShakinko, Těsto naplníme do poloviny formiček a zarovnáme

9. Povrch koláčků zarovnáme lžičkou namočenou do oleje.

10. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.

Obrázek receptu na koláč s ricottou a mascarpone.

Báječný Koláč s vanilkový tvarohem z ricotty a mascarpone

Pečeme v troubě v papírových formách.
Zdroj: NataShakinko, Pečeme v troubě v papírových formách.

Rady na závěr

Po upečení je dejte na mřížku zcela vychladit. V případě potřeby lze papírové formy odstranit.a koláčky poprášit moučkovým cukrem. Jsou velmi křehké, měkké a chutné.

Papírové formičky na koláčky lze zakoupit v různých hlavně internetových obchodech.

České kynuté tvarohové buchty z celozrnné mouky

Honzovy buchty z celozrnné mouky: verze, která Vás nadchne!

Tvarohové buchty - hotové

Tvarohové buchty připravené bez droždí

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest