Křehké těsto plněné lahodným tvarohovým krémem a svěžím ovocem je skvělá kombinace, která nikdy nezklame. Tento dezert z listového těsta je unikátní v tom, že je variabilní a hodí se snad pro každou příležitost. Díky listovému těsto je dezert navíc velmi rychlý, takže nestrávíte v kuchyni dlouhé hodiny.

Na povrchu tohoto dezertu jsou viditelné čerstvé nebo mražené jahody, krásně celý dezert dobarví a dodají mu svěží vzhled i chuť. Jakmile šátečky dokončíte a naplníte, nikdo nemá šanci poznat, zda jste je někde koupili nebo upekli doma. Teda jen podle vzhledu – chuťově byste podobné v obchodě hledali těžko!

Recept na plněné šátečky z listového těsta

Délka pečení v troubě 25 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 500 g listového těsta
  • 50 ml mléka
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g tvarohu ve vaničce
  • 20 g pomerančové marmelády
  • 200 g mražených jahod

Postup přípravy šátečků

1. Rozválené listové těsto rozdělíme na 9 stejných čtverečků a potřeme je 50 ml mléka.

Obrázek receptu na plněné šátečky krémem a ovocem.
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes, Listové těsto rozdělíme a potřeme.

2. Nyní všechny čtverečky přeložíme na půl tak, aby nám vznikly trojúhelníčky.

3. Vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a znovu potřeme mlékem.

Obrázek receptu na plněné šátečky krémem a ovocem.
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes, Trojúhelníky znovu potřeme mlékem.

4. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 25 minut.

Obrázek receptu na Listové řezy s pudinkovým krémem a rumovou polevou

Žloutkové řezy s pudinkovým krémem a rumovou polevou v listových plátech

5. V míse si vyšleháme smetanu s tvarohem, marmeládou a moučkovým cukrem.

Obrázek receptu na plněné šátečky krémem a ovocem.
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes, Vyšleháme krém.

6. Krémem naplníme cukrářský sáček a naplníme s ním rozříznuté šátečky.

7. Na krém vyskládáme ovoce a šátečky můžeme posypat moučkovým cukrem.

Obrázek receptu na plněné šátečky krémem a ovocem.
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes, Šátečky naplníme krémem a ovocem.

Pár tipů na závěr

  • Před podáváním můžeme šátečky pokapat rozpuštěnou hořkou čokoládou.
  • Do krému lze přidat nasekané vlašské ořechy nebo mandle pro křupavost.
  • Těsto můžeme před pečením lehce posypat skořicovým cukrem.
  • Pokud vynecháme cukr, můžeme šátečky naplnit sýrovou nebo šunkovou směsí.

Křupavé cookies sušenky plné čokolády – rychlý jednoduchý recept na sladkou dobrotu ke kávě

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest