Když se řekne Pařížská šlehačka, víme, že půjde o luxusní záležitost, jelikož pařížský krém, nebo šlehačka je diamantem mezi krémy. No a čokoládové trubičky naplněné touto šlehačkou? To musí být teprve dezert, na který určitě jen tak po jeho ochutnání nezapomeneme. Pro milovníky hodně čokoládových dezertů je tento hodně specifický, protože…čokoláda, kam se podíváš!

Recept na Vánoční čokoládové trubičky s pařížskou šlehačkou

Ingredience k přípravě

Těsto na trubičky

  • 500 g hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 200 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 1-2 vejce (dle velikosti)
  • 1 žloutek

Čokoládová poleva

  • kvalitní vysokoprocentní čokoláda
  • kokosový olej

Pařížská šlehačka

  • 500 ml smetany na šlehání (33%)
  • 200 g kvalitní hořké čokolády

Postup přípravy trubiček

1. Do větší mísy si prosejeme mouku, cukr a mandle, přidáme změklé máslo, vajíčko a žloutek a vypracujeme těsto, které dáme zabalené do folie odležet do chladu.

2. Těsto vyndáme na vál a vyválíme jej na tloušťku 2 mm, pomáháme si igelitem, aby se nemuselo podsypávat moukou.

3. Těsto nakrájíme na proužky široké cca 6-6,5 cm. Pruhy rozkrájíme na obdélníky široké 5 cm.

4. Obdélníček těsta opatrně sundáme z folie, natočíme na kovovou trubičku a okraje přitiskneme k sobě. Trubičky ničím nemastíme, těsto jde po upečení hezky sundat. Trubičky ukládáme na plech s pečícím papírem.

Namotáme na kovové trubičky a pečeme v troubě.
Namotáme na kovové trubičky a pečeme v troubě.

5. Trubičky pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů cca 10 minut, nebo dokud nezačnou zlátnout. Necháme je vychladnout a sundáme z kovových trubiček.

6. Těsto je po upečení tvrdé a jde dobře stáhnout, pokud jsme těsto vyváleli na tenko, z celé dávky vyjde 120 trubiček.

7. Čokoládu nalámeme do misky a zalijeme smetanou, kterou jsme ohřáli k bodu varu (nesmí se vařit!). Promícháme než se čokoláda zcela rozpustí, trochu vychladíme a dáme chladit do lednice do druhého dne.

8. Trubičky polejeme připravenou čokoládovou polevou z vysokoprocentní hořké čokolády a trochy kokosového oleje rozpuštěné ve vodní lázni. Polité trubičky necháme zatuhnout na mřížce.

Trubičky polejeme čokoládou.
Trubičky polejeme čokoládou.

9. Pařížskou šlehačku připravenou den předem vyndáme z lednice a krátce vyšleháme.

Vychlazenou šlehačku krátce vyšleháme.
Vychlazenou šlehačku krátce vyšleháme.

8. Připravíme si trubičky, které odloupneme od mřížky a špičku cukrářského sáčku, která se vejde do trubičky, aby krém po stranách nevytékal.

Trubičky plníme pařížskou šlehačkou.
Trubičky plníme pařížskou šlehačkou.

9. Krém přendáme do zdobícího sáčku a trubičky naplníme. Plníme z obou stran.

10. Dáme odležet do chladu do druhého dne. Podáváme vychlazené .

Závěrem

Upečené nenaplněné trubičky si můžeme zmrazit a použít je při jiné příležitosti.

Hotové naplněné trubičky konzumujeme do 5 dní.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest