Cukroví tající sněhuláci jsou velice zábavné na pohled a naše děti z nich budou velmi nadšené. Jsou nádhernou ozdobou vánočního stolu, ale i symbolem zimy a zimních radovánek. Musím říct, že i jejich výroba je neskutečně zábavná a je opravdu potřeba si na ní udělat čas a klid. Děti s přípravou tohoto cukroví jistě velice rády pomohou, ale je potřeba dodržet určité rady, aby sněhuláci vypadali takhle krásně.

Jedná se o máslové cukroví zdobené bílou polevou, marshmallows a čokoládou tak, aby připomínali roztékajícího se sněhuláka. Chcete-li se v době adventu zabavit a hlavně do této zábavy zapojit své děti, jsou tyto sušenky ideální zábavou, nezapomínejte, že vzpomínky dětí na pečení s mámou či babičkou jsou nezapomenutelné.

Recept na cukroví tající sněhuláci

Ingredience na přípravu

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 150 g másla
  • 1 vejce
  • 1 KL vanilkové esence nebo vanilkového cukru
  • špetka soli

Poleva a zdobení

  • 150 g moučkového cukru na polevu
  • 3 PL horké vody nebo citrónové šťávy
  • 20 ks marshmallows
  • roztavená čokoláda
  • cukrová zdobení – oranžová
  • potravinářská barva – červená

Postup

1. Připravíme si těsto na sušenky. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vejce a vanilku. Přimícháme mouku, vypracujeme hladké těsto, které odložíme na půl hodiny do lednice.

2. Z těsta na válu vyválíme plát a vykrajujeme kolečka. Kolečka ukládáme na plech s pečícím papírem a upečeme v troubě do zlatova na 180 stupňů cca 10 minut.

Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka.
Zddroj: Zdroj: eatsdelightful, Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka.

3. Po upečení kolečka necháme vychladnout a zatím si připravíme polevu. Moučkový cukr a vodu vyšleháme dohladka, vodu přidáváme dle požadované konzistence polevy.

4. Část polevy obarvíme na šátky sněhuláků, dle barvy, kterou chceme sněhulákům dát.

5. Na sušenky naneseme bílou polevu, kterou necháme nepravidelně roztéct do tvaru loužičky. Necháme 5 – 10 minut odležet, aby se vytvořila lehká kůrka.

Na upečené a vychladnuté kolečka necháme roztéct polevu.
Zdroj: eatsdelightful, Na upečené a vychladnuté kolečka necháme roztéct polevu.

6. Poté posadíme na polevu tělíčka sněhuláků z Marshamallow a zdobíme oči, zuby, knoflíky a končetiny čokoládovou polevou, nos oranžovou cukrovinkou a šátek kouskem obarvené polevy dle vkusu.

7. Před zdobením doporučuji marshmallow lehce ohřát v mikrovlnce, aby lépe zdobení drželo.

Doporučení

Na dobarvení doporučuji používat gelové potravinářské barvy. Při barvení doporučuji nechat polevu dvakrát ztuhnout, aby se barvy neslily. Poprvé na sušence než položíme Marshmallow, aby nám ze sušenky nesklouznul, podruhé než zdobíme ruce a šátek (zdobíme na zcela tuhou polevu). Sušenky uchovejte v suchu a chladu, aby poleva nezvlhla.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest