Máte rádi Vánoce, to je otázka zcela obyčejná, no věřte, že ne každý na ní odpoví kladně. Jsou lidi, kteří je rádi nemají a to hlavně údajně kvůli stresu před Vánoci. Což je pečení, nakupování dárků, úklid a podobně. Proto je vhodné si dárky kupovat průběžně a nenechávat na poslední chvíli. Úklid dělat tak nějak postupně a v klidu, no a pečení? To musí být přeci radost. Radost z toho, že vytvoříme něco nového, chutného a hlavně ne moc složité. A aby to nezabralo zbytečně moc času.

No a takové jsou právě sněhové koule. Snadné, rychlé a navíc vynikající. A co je ještě důležité, že patří do kategorie “připraveno z 5 ingrediencí“. A to ingrediencí běžných, které jsou k mání v každé domácnosti. Ještě vám prozradíme, že tyhle sněhové koule jsou v Mexiku nazývané jako Svatební dorty neboli Cookies a v Rusku jako Čajové dorty. No zkrátka jsou neskutečně chutné.

Recept na Vánoční sněhové koule obalené v cukru

Ingredience na přípravu

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g ořechů (pekanové, vlašské, mandle)
  • 70 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 1 KL vanilkové esence nebo vanilkového cukru
  • špetka soli
  • směs moučkového a vanilkového cukru na obalování sušenek

Postup přípravy

1. V misce smícháme suché ingredience na těsto, vmícháme změklé máslo a vanilku.

Ingredience smícháme a vypracujeme těsto.
Zdroj: eatsdelightful, Ingredience smícháme a vypracujeme těsto.

2. Ručně vypracujeme jednolité těsto, které odložíme na půl hodiny do chladu.

3. Těsto po vyndání z lednice promísíme v rukou a tvarujeme kuličky velikosti cca 1 PL.

Tvarujeme kuličky a ukládáme na plech.
Zdroj: eatsdelightful, Tvarujeme kuličky a ukládáme na plech.

4. Ukládáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě na 170 stupňů cca 13 minut.

Upečené sušenky necháme 5 minut vychladnout.
Zdroj: eatsdelightful, Upečené sušenky necháme 5 minut vychladnout.

5. Po upečení necháme sušenky cca 5 minut vychladnout a obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Obalujeme v cukru.
Zdroj: eatsdelightful, , Obalujeme v cukru.

Tipy

Pro odlišnou chuť můžete použít lískové oříšky, nebo pistácie. Studené sušenky můžete obalit v cukru ještě podruhé, pokud nechcete příliš sladkou chuť stačí obalit jemně pouze jednou. Sušenky vydrží v chladu chutné až 2 týdny.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest