Tyto vánoční vločky s margotkovou náplní jsou inspirovány pro mě oblíbenou čokoládovou tyčinkou Margot. Od mnoha lidí jsem zaslechla, že tuto tyčinku milují, nebo je jedna z jejich oblíbených. Zda je to pro jeji typickou vůni či chuť kokosu, to nikdo neví, ale ano, tuto tyčinku když rozbalíte, prosté jí másíte sníst celou. Nejsem čokoládový typ, ale tuto nemám problém sníst do posledního kousku. Cukroví tvaru vloček vypadá na stole jako něco mimořádného, přitom jsou tak jednoduché na přípravu. Můžou být polité čokoládou, zdobené mletými ořechy nebo posypané kokosem, což jim dodává krásný a zasněžený vzhled.

Recept na Vánoční margotkové vločky s krémem a křehkým těstem – výborné cukroví

Ingredience pro přípravu

Křehké těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • kůra z citrónu

Margotková krémová náplň

  • 200 g másla
  • 150 g tyčinky Margot
  • 2 PL moučkového cukru
  • 3 PL rumu

Zdobení

  • čokoláda na polévání
  • tyčinka Margot na posypání

Postup

1. Ingredience pro těsto smícháme v misce a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme 3-4 hodiny odležet v lednici.

2. Těsto vyválíme na pomoučeném válu na tlušťku cca 4 mm a vykrajujeme tvary vloček anebo jiných oblíbených tvarů. Ukládáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů cca 8 minut. Necháme vychladnout.

Připravíme si těsto, vychladíme a rozválíme.
Připravíme si těsto, vychladíme a rozválíme.

Z těsta vykrajujeme tvary vloček a jiné.
Z těsta vykrajujeme tvary vloček a jiné.

3. Zatím si připravíme krém. Vyšleháme máslo s cukrem do pěny, zamícháme nastrouhanou tyčinku Margot a přilijeme rum. Směs řádně promícháme.

Použijeme tyčinku Margot.
Použijeme tyčinku Margot.

4. Upečené a vychlazené vločky slepujeme krémem. Jemně přitlačíme, aby se vločky slepily a necháme v lednici ztuhnout.

5. Čokoládu s trochou másla rozpustíme ve vodní lázni a ztuhlé vločky vrchní částí v ní namáčíme. Pokládáme na mřížku nebo pečící papír a nna ještě mokrou čokoládu posypeme nastrouhanou tyčinku Margot. Necháme ztuhnout v chladu.

Naplněné vločky máčíme v čokoládové polevě.
Naplněné vločky máčíme v čokoládové polevě.

Další příchutě

Do těsta můžete přidat špetku skořice nebo pomerančové kůry pro více vánoční vůni.

Margotová tyčinka je sama o sobě bezlepková, proto pro vytvoření bezlepkového cukroví stačí nahradit mouku bezlepkovou moukou.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest