Dezerty do misky mají svá opodstatnění. Pohodlně si můžete pochutnávat na této krémové pěně lžičkou u televize. Pochoutka je výjimečná také v tom, že k přípravě nepotřebujete kondenzované mléko, tudíž se nemusíte bát nadbytku kalorií. K výrobě potřebujete samozřejmě dužinu z čerstvých plodů mučenky, tedy marakují. V kombinaci s lahodným oříškovým krémem a smetanou získáme fantastický dezert, který se doplňuje svými různorodými chutěmi. Připravte více dezertu také pro hosty a k tomu jim rovnou nasdílejte tento recept, budou ho chtít zajisté znát.
Recept na oříškovo-marakujovou pěnu se smetanou
Ingredience pro přípravu
Pěna:
- dužina ze 3 marakují
- 1 hrnek cukru
- 1 a 1/2 hrnku sušeného mléka
- 1/2 hrnku vroucí vody
- 400 g smetany
Krém:
- 150 g oříškového krému
- 100 g smetany
Postup přípravy pěny
1. V mixéru dobře rozmixujeme dužinu z marakuji a pyré propasírujeme přes síto.
2. Do čistého mixéru dáme cukr, vroucí vodu a sušené mléko. Ušleháme do homogenní hmoty.
3. Přidáme šťávu z marakují a smetanu.
4. Necháme 3 minuty odpočinout a polovinu objemu pěny dáme do mísy a tu do mrazáku. Druhou polovinu pěny si zatím necháme stranou.
Postup přípravy krému
1. Do čisté mísy si dáme oříškový krém a smícháme ho se smetanou. Umícháme hladkou hmotu.
2. Do vhodné nádoby, ve které chceme mít hotový dezert, dáme odloženou pěnu a vložíme na 5 minut do mrazáku.
3. Poté krém zalijeme zbytkem marakujové pěny a dáme na 3 hodiny do lednice.
4. Můžeme podávat.
Jaký oříškový krém?
Můžete si vybrat jakýkoliv oříškový krém, který najdete v regálu supermarketu. Výrobců je již dnes mnoho, dobře chutnají jak pasty lísko-oříškové a tak arašídové.
Mučenka
Mučenka je subtropická a tropická rostlina z Jižní Ameriky. Její úrodou jsou dnes již dobře dostupné plody marakuje s výraznou a aromatickou chutí. Tyto exotické plody disponují velkým množstvím vitamínu C a vitamínu A.