Dezerty do misky mají svá opodstatnění. Pohodlně si můžete pochutnávat na této krémové pěně lžičkou u televize. Pochoutka je výjimečná také v tom, že k přípravě nepotřebujete kondenzované mléko, tudíž se nemusíte bát nadbytku kalorií. K výrobě potřebujete samozřejmě dužinu z čerstvých plodů mučenky, tedy marakují. V kombinaci s lahodným oříškovým krémem a smetanou získáme fantastický dezert, který se doplňuje svými různorodými chutěmi. Připravte více dezertu také pro hosty a k tomu jim rovnou nasdílejte tento recept, budou ho chtít zajisté znát.

Recept na oříškovo-marakujovou pěnu se smetanou

Ingredience pro přípravu

Pěna:

  • dužina ze 3 marakují
  • 1 hrnek cukru
  • 1 a 1/2 hrnku sušeného mléka
  • 1/2 hrnku vroucí vody
  • 400 g smetany

Krém:

  • 150 g oříškového krému
  • 100 g smetany

Postup přípravy pěny

1. V mixéru dobře rozmixujeme dužinu z marakuji a pyré propasírujeme přes síto.

2. Do čistého mixéru dáme cukr, vroucí vodu a sušené mléko. Ušleháme do homogenní hmoty.

Nejlepší recept roku

3. Přidáme šťávu z marakují a smetanu.

4. Necháme 3 minuty odpočinout a polovinu objemu pěny dáme do mísy a tu do mrazáku. Druhou polovinu pěny si zatím necháme stranou.

Postup přípravy krému

1. Do čisté mísy si dáme oříškový krém a smícháme ho se smetanou. Umícháme hladkou hmotu.

2. Do vhodné nádoby, ve které chceme mít hotový dezert, dáme odloženou pěnu a vložíme na 5 minut do mrazáku.

3. Poté krém zalijeme zbytkem marakujové pěny a dáme na 3 hodiny do lednice.

4. Můžeme podávat.

Marakuja.
Zdroj obrázku: depositphotos, Marakuja.

Jaký oříškový krém?

Můžete si vybrat jakýkoliv oříškový krém, který najdete v regálu supermarketu. Výrobců je již dnes mnoho, dobře chutnají jak pasty lísko-oříškové a tak arašídové.

Mučenka

Mučenka je subtropická a tropická rostlina z Jižní Ameriky. Její úrodou jsou dnes již dobře dostupné plody marakuje s výraznou a aromatickou chutí. Tyto exotické plody disponují velkým množstvím vitamínu C a vitamínu A.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest