Kávu téměř všichni milujeme, tak proč si neupéct vánoční cukroví s vůní a chutí kávy a zároveň v kombinaci s chutí bílé čokolády? Udobená kávová kolečka, máčená v bílé polevě a libovolně dozdobená ořechy, tmavou čokoládou anebo kávovou polevou jsou tou pravou pochoutkou s touto oblíbenou chutí. Navíc jsou skutečnou ozdobou svátečních a hlavně vánočních stolů.

Zdobená kávová kolečka jsou vynikajícím receptem na cukroví. Pro jejich přípravu prosijte mouku s moučkovým cukrem a přidejte jemně mleté mandle, citronovou kůru, vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo a vejce. Vypracujte těsto a nechte ho odpočinout v chladu alespoň hodinu. Poté těsto rozválejte na pomoučeném vále a vykrajujte kolečka, která pečte při 180°C asi 10 minut. Na krém ušlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem, spařenou mletou kávu, kterou jste zalili vařící vodou, a kávový nebo vaječný likér. Krém dejte na upečená kolečka a ozdobte je polevou z bílé a mléčné čokolády.

Recept na Kávová kolečka v bílé polevě

Recept na zdobená kávová kolečka
Zdobená kávová kolečka, máčená v bílé polevě

Ingredience na přípravu

Těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru,
  • 40 g jemně mletých mandlí,
  • 1 KL strouhané citronové kůry
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 120 g másla
  • 1 vejce

Náplň

  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 PL mleté kávy
  • 2 lžíce vařící vody
  • 50 ml kávového nebo vaječného likéru

Zdobení na cukroví

  • 150 g bílé čokoládové polevy
  • 30 g mléčné čokoládové polevy anebo ořechů anebo kávové polevy

Postup přípravy

1. Ingredience pro přípravu těsta smícháme na válu a vypracujeme těsto, které zabalené do folie necháme chladit v lednici minimálně 1 hodinu.

Vypracujeme si těsto.
Vypracujeme si těsto.

2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále natenko a vykrajujeme kolečka. Pečeme je na plechu s papírem na pečení při 180°C cca 10 minut.

Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka.
Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka.

3. Připravíme si krém vyšleháním másla s cukrem do pěny, přidáním vychlazené kávy spařené vodou a likéru. Všechno vyšleháme na hladký krém.

4. Na polovinu koleček nastříkáme cukrářským sáčkem krém, přiklopíme druhou polovinou koleček a mecháme ztuhnout v lednici.

5. Ztuhlá kolečka máčíme vrchní stranou do bílé čokoládové polevy a libovolně ozdobíme mléčnou čokoládou, ořechy anebo kávou.

Kolečka slepíme krémem a namočíme v bílé polevě ozdobíme.
Kolečka slepíme krémem a namočíme v bílé polevě, ozdobíme.

Na závěr

Užijte si chvíli klidu s dokonalým spojením chutí, které přinese radost z každého sousta.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest