5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Nadýchaný dezert, ve kterém se kombinuje jemnost bílkových pusinek a plná chuť mascarpone, to je norský Meringue. Málokdo takto lahodnému dezertu odolá a to hlavně proto, že je lákavý už pouhým pohledem.

Pokračovat ve čtení: Báječný dezert, který kombinuje chuť pusinek a mascarpone

Připravit dezert, který zaujme nejen svým vzhledem, ale i chutí, se může zdát jako oříšek. Právě oříšky u tohoto dezertu využijeme jako významné zdobení, sázkou na jistotu je ale hlavně kombinace silných chutí. Pokud si chcete vychutnat dokonalý dezert, který se rozplyne na jazyku, máme pro vás ideální recept.

Obrázek: cooky.cz, Recept na báječný dezert, který kombinuje chuť pusinek a mascarpone

Recept na dezert, který kombinuje chuť pusinek a mascarpone

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 25 minut
Čas vaření 25 minut
Celkový čas 50 minut
Porcí 12 porcí
Kombinace nadýchaných pusinek, silného mascarpone a nasekaných ořechů

Potřebné vybavení

  • Plech na pečení ideální rozměry 38×25 cm

Suroviny

Ingredience potřebné na korpus

  • 100 gramů másla (ideálně pokojové teploty)
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 60 mililitrů teplého mléka
  • 150 gramů hladké mouky
  • 10 gramů hydrogenuhličitanu sodného

Ingredience potřebné na pusinky

  • 4 bílky
  • 200 gramů cukru krupice
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 60 gramů pražených mandlí

Ingredience potřebné na krém:

  • 250 mililitrů smetany (33% tuku)
  • 90 gramů moučkového cukru
  • 300 gramů sýra Mascarpone

Postup 

Příprava dortového korpusu:

  • Máslo vyšleháme s cukrem do krémové konzistence.
  • Do vzniklé směsi postupně přidáme žloutky a vše zalijeme teplým mlékem.
  • V misce si smícháme mouku s jedlou sodou a tuto směs postupně nasypeme do těsta.
  • Vzniklé těsto umístíme na plech vyložený pečícím papírem.

Příprava pusinek:

  • V míse si vyšleháme 4 bílky, jakmile nám vznikne hutná pěna, přidáme k nim cukr.
  • To vše zakápneme šťávou z citronu.
  • Pusinkový krém rozprostřeme na připravené těsto a posypeme mandlemi.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20-25 minut.

Příprava dortového krému:

  • vychladlou smetanu si vyšleháme s cukrem.
  • Do vzniklé směsi přidáme mascarpone a šleháme dokud nám nevznikne hustý krém.
  • Hotovým krémem ozdobíme dort, který vyndáme z trouby.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Hotový dort můžeme rozpůlit a položit na sebe. Vznikne nám tak dort dvoupatrový.
Jaké děláte domácí dezerty, koláče nebo buchty? Vložte svůj vlastní recept ZDE.
Cena: do 150 Kč
Chod: Pečení, Sladké
Kuchyně: Česká, Evropská kuchyně
Klíčové slovo: mascarpone, pusinky

Obrázky od vás - našich kuchařů

Od: Veronika Sobotková



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest