Uhodli by jste, co se schovává v tomhle dortu? Já, když jsem ho viděla poprvé rozkrojený, tak jsem nechápala, jak je možné vytvořit takhle nádherně barevný dort. A ve finále je to tak jednoduché, že by to člověk vůbec neřekl. Věřili by jste, že z palačinek a ovoce lze vytvořit takovou nádheru?

Tajná ingredience, která se schovává v tomto dortu a dělá ho tak úžasným, je obyčejná želatina. Právě ona z něj dělá takové umělecké dílo, které by hned mohlo soutěžit o nejlepší dort. A určitě by právě náš recept na palačinkový dort zvítězil.

Recept na Palačinkový barevný dort s ovocem: Svěží a snadný dezert plný barev

Ingredience na přípravu palačinek

  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce cukru krystal
  • 1 kávové lžičky vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 300 ml mléka
  • 180 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 200 ml vařící vody
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje

Ingredience na přípravu dortové náplně

  • 15 g želatiny
  • 100 ml studené vody
  • 700 g zakysané smetany
  • 1 kávová lžička vanilkového cukru
  • 130 g moučkového cukru
  • 300 g konzervovaných broskví
  • 150 g vypeckovaných třešní
  • 1 zakysaná smetana

Postup přípravy dortu

1. V misce vyšleháme vejce s cukry a špetkou soli. Postupně přidáváme cca polovinu mléka, mouku a kakao, řádně promícháme, nakonec přidáme zbytek mléka. Dolijeme vařící vodou a olejem, rozmícháme a necháme 20 minut odstát při pokojové teplotě.

2. Z připraveného těsta smažíme palačinky na pánvi vymazané olejem z každé strany na středním až nízkém ohni.

Usmažíme palačinky.
Zdroj: LeckereMinute, Usmažíme palačinky.

3. Smícháme želatinu s vodou a necháme odstát 5 minut. Zakysanou smetanu dobře promícháme s cukry a vmícháme do ní ve vodě rozpuštěnou želatinu.

Zakysanou smetanu smícháme s cukry a želatinou.
Původ: LeckereMinute, Zakysanou smetanu smícháme s cukry a želatinou.

4. Broskve nakrájíme na menší kostky, třešně odpeckujeme.

5. Palačinky rozprostřeme do malých misek, naplníme smetanovo-želatinovou směsí cca 3 polévkové lžíce, ovoce a opět směs promícháme. Každou palačinku zabalíme do takvového vaku/batůžku a pokládáme do dortové formy vyložené folií a trochou krému.

Palačinky naplníme v miskách.
Zdroj: LeckereMinute, Palačinky naplníme v miskách.
Zablaíme do batůžků a přendáme do formy.
Původ: LeckereMinute, Zablaíme do batůžků a přendáme do formy.

6. Na batůžky rozsypeme zbytek ovoce a nalijeme zbytek krému. Přikryjeme to celé jednou palačinkou, které okraje pevně zahneme dovnitř a dort přikryjeme folií. Necháme v lednici do druhého dne.

Posypeme zbytkem ovoce a polejeme zbytkem krému.
Zdroj: LeckereMinute, Posypeme zbytkem ovoce a polejeme zbytkem krému.
Celé přikryjeme jednou palačinkou.
Původ: LeckereMinute, Celé přikryjeme jednou palačinkou.

7. Ztuhlý dort polijeme čokoládovým ganache, které vyrobíme zalitím čokolády horkým máslem a mlékem. Mícháme do rozpuštění čokolády.

Ztuhlý dort polijeme čokoládovým ganache.
Zdroj: LeckereMinute, Ztuhlý dort polijeme čokoládovým ganache.

Toto umělecké dílo můžeme po zatuhnutí ganache zdobit šlehačkou, která se na tento dort skvěle hodí, dozdobit je možné opět třeba lesním ovocem.

Obrázek receptu na Božský dort - kombinace medu a kysané smetany

Božský dort – kombinace medu a kysané smetany

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest