Bílé medové hvězdičky s bílkově máslovým krémem jsou považovány za výborné medové vánoční cukroví. Jak svým vzhledem, tak i chutí jsou symbolem Vánoc a proto je zdobíme bílou polevou. Jejich vynikající kombinace chutí tvoří jeden z mnoha vynikajících druhů cukroví na každém svátečním stole. Jsou prostě symbolem, který nesmí chybět a vynikají už na první pohled.
Recept na bílé medové hvězdičky
Ingredience k přípravě
Na medové těsto budete potřebovat:
- 350 g hladké mouky
- 140 g cukru
- 80 g medu
- 80 g másla
- 2 vejce
- 1 KL sody
Hvězdičky naplníme:
- 2 bílky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- karamelové Salko
- bílá čokoláda – na zdobení
Postup
1. V kastrolu smícháme máslo, med a cukr. Za stálého míchání přidáme vejce a sodu. Směs pomalu za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Necháme vychladnout.
2. Do vychladlé medové směsi přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalené do potravinové fólie necháme odpočívat v lednici.
3. Těsto vyválíme mezi dvěma pečícími papíry a vykrajujeme hvězdičky.
4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů do zlatova a necháme vychladnout.
5. Než nám hvězdičky vychladnou, připravíme si bílkově-máslový krém. Bílky vyšleháme s cukrem na tuhý sníh a postupně přidáváme máslo, šleháme do hladkého krému. Do krému přidáme karamelové Salko a řádně prošleháme.
6. Polovinu hvězdiček namočíme v bílé čokoládě a posypeme ozdobou (volitelné). Necháme na mřížce zatuhnout.
7. Na druhou polovinu koleček nanášíme cukrářským sáčkem krém a přiklopíme hvězdou namočenou v polevě.
Bílé medové hvězdičky s bílkovo máslovým krémem je výborné medové vánoční cukroví, které je skvělým doplňkem vánočního stolu ve všech rodinách a med je základem mnoha cukroví, jelikož jeho složení a vliv na zdraví je bezkonkurenční.