Tento chlebový pudink ale opravdu stihnete připravit za 10 minut – a pak už jenom stačí nechat tak hodinku v lednici vychladit. Je to hračka, kterou dokáže připravit i začátečník anebo vaše děti, protože zde není žádné pečení ani vaření. Žádné vážení, jen prosté míchání a vrstvení.
Pokud máte rádi bílý toastový chléb a chcete extra dobrý výsledek můžete toastový plátky předem trochu připéct na suché pánvi, ale není to nutnost. Plátky ale zůstanou pevnější a pěkně nasáknou mléčný krém, aniž by se rozpadly. Mezi vrstvy můžete pro letní variantu nakrájet také plátky jablek nebo banánů. Místo mléka lze použít mléko kondenzované pro hutnější a karamelovější konzistenci. Taktéž můžete přidat rozinky namočené v rumu nebo mléce.
Recept na vrstvený 10minutový nepečený dezert
Ingredience na Chlebový pudink po Česku
Na namáčení chleba
- 250 ml mléka
- 30 g cukru
Vrstvy
- 80 ml mléka pokojové teploty
- 50 g cukru
- 98 g sušeného mléka
- 2,5 ml (1/2 lžičkyú vanilkové esence
- bílý toastový chléb
- mandle, pistácie a kešu ořechy na plátky
Postup přípravy rychlého dezertu
1.V jedné misce smí Cháme 250 ml mléka a 30 g cukru, dobře promícháme, ať se cukr rozpustí. Necháme stranou.
2. V druhé misce smícháme 80 ml mléka pokojové teploty, 50 g cukru, 98 g sušeného mléka, půl lžičky vanilkové esence. Pořádně promícháme, až se na vytvoří hmota podobná pudinku.

3. Toastový chléb zbavíme kůrek a namáčíme krátce v první misce s mlékem, Tak, aby se chléb nasál ale nerozpadl, takže ho ihned po namočení vytahujeme.
4. Ukládáme do formy nebo zapékací misky, kde uděláme jednu souvislou vrstvu.
5. Na 1. vrstvu chleba nalijeme vrstvu mléčné pudinkové vrstvy a posypeme plátky mandlí, pistácií a kešu oříšků. Jemně posypeme strouhaným kokosem.

6. Dále pokračujeme další vrstvou namočeného toastového chleba a vrstvou pudinku. Vrstva opakujeme do vypotřebování pudinku.
7, Poslední vrstva má být krémová pospaná oříšky a kokosem.
Dezert necháme asi hodinu vychladit v lednici, aby se vrstvy spojily.
Před podáváním můžeme posypat kakaem nebo skořicí dle chuti.
Takto chytrý nepečený dezert jsme tu ještě neměli: pár surovin a bez trouby, aneb chytré mlsání