Tento oblíbený asijský pokrm připravíte během chvilky na jedné pánvi. Výsledkem bude velmi autentická a chutná čína, kterou nerozeznáte od profíků z restaurace.
Nenechte se vystresovat během náročného dne tím, že nemáte připravený oběd nebo večeři. Tuto kuřecí čínu připravíte za 20 minut a příjemně překvapíte i milovníky asijské kuchyně. Nejlepší přílohou bude samozřejmě rýže, kterou máte rádi.
Recept na čínu z kuřecího masa a zeleniny
Máte málo času a potřebujete rychlý oběd? Zkuste recept na čínu z kuřecího masa a zeleniny
Potřebné vybavení
- 1 Hlubší pánev může být wok
Suroviny
- 500 g Kuřecích prsou
- 1 ks Cibule
- 1 ks Červené papriky
- 1 ks Žluté papriky
- 1 stroužek Česneku
- 200 g Zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
- 2 ks Jarních cibulek
- 1 ks Chilli papričky (dle chuti)
- 30 g Světlých sezamových semínek
- 1 lžíce Sezamového oleje
- 3 lžíce Sójové omáčky
- 2 lžičky Medu
- 1 ks Limetky
- Sůl, kmín, černý pepř
Postup
- Umyté a osušené kuřecí prsa nakrájíme na proužky.
- Fazolky omyjeme a zalijeme v hrnci vodou. Vaříme 8 – 10 minut.
- Uvařené fazolky scedíme.
- Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Pokud máme chilli papričku, nakrájíme ji na malé kousky.
- Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky.
- Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme.
- Na rozehřátém sezamovém oleji opečeme kuřecí maso.
- Nejdříve přidáme česnek, chilli papričku a cibuli a mírně orestujeme.
- Poté přihodíme fazolky a papriky a na středním stupni pár minut restujeme.
- Mezitím si můžeme smíchat v menší misce sójovou omáčku, limetkovou šťávu, med a kmín. Výslednou směs přidáme do pánve.
- Vše dochutíme solí a pepřem dle našich představ a několik minut ještě povaříme.
- Nakonec přisypeme jarní cibulku a v případě potřeby dolijeme vodu.
- Ještě jednou vše zamícháme, dochutíme pokud je potřeba a posypeme sezamovými semínky.
- Podáváme nejlépe s rýží.