Recept na mlsání pro milovníky čokolády. Kombinace čokolády a banánu jen málokdy zklame. Pokud si chceme dopřát opravdovou lahůdku, je dobré si z těchto surovin připravit dort.
Nejen malé děti, ale ani milovníci sladkých pokrmů neodolají, když uslyší banán v čokoládě. V dnešním receptu jsme se rozhodli tuto dětskou pochoutku posunout o level výš a připravit si pro vás rovnou celý čokoládový dort. Nemusíte se ale bát, s naším postupem krok za krokem si s jeho přípravou snadno poradí i naprostý začátečník.
Recept na Čokoládový dort ozdobený kolečky banánu
Potřebné vybavení
- Mísa
- Forma na dort
- Hrnec
- Ruční šlehač
Suroviny
Ingredience potřebné na dortový korpus
- 150 gramů cukru krystalu
- 150 gramů mletých vlašských ořechů
- 250 mililitrů vody
- 7 lžic hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 balení prášku do pečiva
Ingredience potřebné na krém
- 500 mililitrů tekuté rostlinné smetany
- 2 banány
- 2 lžíce kakaa
Ingredience potřebné na polevu
- 200 mililitrů vody
- 5 lžic cukru krystalu
- vanilková/citronová/rumová esence (dle chuti )
Ingredience potřebné na dekoraci
- 70 gramů mletých ořechů
- 1 banán
- 50 gramů čokolády
Postup
- Na korpus budeme potřebovat v míse smíchat vlašské ořechy, cukr, prášek do pečiva, kakao, mouku a trochu soli. To vše zalijeme vodou.
- Jakmile nám vznikne jednotná směs, přelijeme ji do formy na dort.
- Korpus pečeme v troubě zhruba 30 minut a to na 170 stupňů.
- Mezitím si připravíme sirup – do hrnce dáme vodu s cukrem a umístíme na sporák. Počkáme, než se cukr rozpustí.
- Jakmile se tak stane, přidáme do hrnce také vybranou esenci a necháme tekutinu trochu zredukovat a vychladnout.
- Připravíme si také krém – vyšleháme rostlinný krém a vzniknou hmotu promícháme s kakaem.
- Hotový korpus na povrchu zalijeme připraveným sirupem a potřeme krémem.
- Vrch ozdobíme plátky banánu a nastrouhanou čokoládou.
Poznámky
- Pokud by se nám korpus zdál příliš vysoký, je možné jej rozpůlit a mezi jednotlivé vrstvy umístit krém.