Zajímavý dezert Střecha, plný čokoládového krému, který nepečete a připravíte bez vajec. Okamžitě zaujme svým vzhledem a následně lahodnou čokoládovou chutí. Jakákoliv výjimečná příležitost bude vhodná pro podávání tohoto dortu, jakožto sladké tečky po hlavním pokrmu. Pokud vaše chuťové pohárky křičí po čokoládovém krému, je tento trojhránek přesně pro vás.

Recept na nepečený čokoládový trojhránek – Střecha

Ingredience pro přípravu

  • 230 g kakaových sušenek
  • 2 banány

Krém:

  • 200 g mascarpone
  • 200 ml smetany 33%
  • 50 g hořké čokolády
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 lžíce kakaa

Poleva:

  • 50 g hořké čokolády
  • 50 ml smetany 33%
  • 5 g másla

Postup přípravy

1. V míse si smícháme cukr, kakao a mascarpone.

2. Dále nalejeme smetanu a vyšleháme ručním šlehačem.

Dále nalejeme smetanu a vyšleháme ručním šlehačem.
Zdroj obrázku: Süße Versuchung, Dále nalejeme smetanu a vyšleháme ručním šlehačem.

3. 50 g hořké čokolády si nasekáme a rozpustíme ve vodní lázni.

4. Rozpuštěnou čokoládu přidáme ke krému a vyšleháme.

5. Banány si oloupeme a nakrájíme na třetiny.

6. Kakaové sušenky vyskládáme na potravinářské fólii do 3 řad.

Kakaové sušenky vyskládáme na potravinářské fólii do 3 řad.
Zdroj obrázku: Süße Versuchung, Kakaové sušenky vyskládáme na potravinářské fólii do 3 řad.

7. Krém natřeme na sušenky a na prostřední řadu sušenek vyskládáme banány.

8. Banány pomažeme krémem a z postranních sušenek uděláme stříšku. Asi 1/3 krému si dáme stranou.

Banány pomažeme krémem a z postranních sušenek uděláme stříšku.
Zdroj obrázku: Süße Versuchung, Banány pomažeme krémem a z postranních sušenek uděláme stříšku.

9. Jakmile máme základní tvar trojhránku hotový, zabalíme ho celý do potravinářské fólie a uložíme na 4 hodiny do lednice.

Jakmile máme základní tvar trojhránku hotový, zabalíme ho celý do potravinářské fólie a uložíme na 4 hodiny do lednice.
Zdroj obrázku: Süße Versuchung, Jakmile máme základní tvar trojhránku hotový, zabalíme ho celý do potravinářské fólie a uložíme na 4 hodiny do lednice.

10. Čokoládu na polevu rozpustíme ve vodní lázni a k čokoládě přidáme máslo a smetanu.

11. Polevu dáme do cukrářského sáčku nebo obyčejného sáčku s otvorem rohu na zdobení.

12. Zbylým krémem pomažeme povrch dortu.

13. Polevu skrze sáček naneseme na dort v liniích nebo libovolném tažení.

14. Jakmile poleva ztuhne, můžeme podávat.

Jaké sušenky nejlépe použít?

Ideálními sušenkami můžou být Opavia BeBe sušenky kakaové, nejsou přeslazené a potřebovat jich budeme v této velikosti celkem 15.



1 komentář

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest