Spousta ořechů, vanilka a šlehačka, umíte si představit tu kombinaci chutí? Je opravdu luxusní a kdo jí nezná, ať si zkusí tento dort upéct a věřím, že nebude zklamaný. Bohatá chuť Spousta ořechů, vanilka a šlehačka – umíte si představit tuto kombinaci chutí? Pokud ne, určitě si tento dort zkuste upéct a věřím, že nebudete zklamaní. Výrazná chuť ořechů a hladká vanilková náplň spolu krásně souzní, na pohled dort také vypadá lákavě a už po prvním soustu zjistíte, že je velice jemný a doslova se rozplývá na jazyku.

Dezert se skládá z vláčných ořechových korpusů a krému s jemným vanilkovým nádechem. Na vrchu tento dort zdobí vrstva šlehačky a nasekané ořechy. Tento dort se hodí na slavnostní příležitosti, kdy chcete svou rodinu či známé pohostit něčím výjimečným.

Recept na Ořechový dort s vanilkovým krémem a šlehačkou – jemný slavnostní dezert

Ingredience na přípravu ořechového korpusu

  • 100 g mouky
  • 120 g vlašských ořechů
  • 8 bíllků
  • 4 žloutky
  • 100 g cukru
  • 7 g přášku do pečiva
  • špetka soli

Ingredience na přípravu krému

  • 700 ml mléka
  • 4 žloutky
  • 70 g škrobu nebo 90 g mouky
  • 100 g cukru
  • 100 g bílé čokolády
  • 150 g másla
  • 1 polévková lžíce vanilkové esence

Ingredience na přípravu šlehačky

  • 100 ml smetany na šlehání
  • 10 g moučkového cukru
  • 5 g vanilkové esence
  • 50 g nasekaných ořechů na posypání

Postup přípravy ořechového dortu

1. V misce smícháme všechny suché ingredience na přípravu korpusu. V jiné misce vyšleháme sníh z 8 bílků. D tuhého sněhu pomalu zašleháváme 4 žloutky a postupně přidáváme směs tuhých surovin. Pomalu a opatrně smícháme.

2. Těsto vylijeme na hlubší plech vystlaný pečícím. papírem o velikosti 25×25 cm. Pečeme v troubě vyhřáté. na 18O stupňů cca 35 minut. Upečený korpus necháme vychladnout a rovnoběžně rozkrojíme na 2 platy.

Upečený korpus rozkrojíme na 2 platy.
Zdroj\. Retete Traditionaleromanesti, \upečený korpus rozkrojíme a 2 platy.

3. V misce smícháme 700 ml mléka, 4 žloutky a škrob, cukr a za stálého míchání uvaříme hustý krém. Do teplého přidáme nalámanou bílou čokoládu, kousky másla a vanilkovou esenci. Řádně promícháme. Krém si rozdělíme do dvou misek a necháme vychladit.

4. Jednu část krému naneseme na spodní korpus a rovnoměrně rozetřeme. Přikryjeme druhým platem.

5. Ze smetany, cukru a vanilkové esence si vyšleháme hustou šlehačku. Na druhý plat rozetřeme druhou část krému a na krém rozetřeme vyšlehanou šlehačku. Nakonec posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Dort chladíme v lednici 5-6 hodin.

Vrch dortu potřeme šlehačkou a posypeme nasekanými ořechy.
Zdroj: Retete Traditionaleromanesti, Vrch dortu potřeme šlehačkou a posypeme nasekanými ořechy.

Závěr

Tento bohatě ořechový a extrémně krémový dort podávejte opravdu na speciální příležitosti. Je tak lahodný, že ohromí všechny hosty.

Obrázek receptu na ořechová linecká kolečka.

Ořechová linecká kolečka s jemnou náplní

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest