Dostali jste někdy v restauraci předkrm a cítili jste se jako VIP host? Předkrmy jsou dnes běžnou součástí menu v lepších restauracích a často se podávají jako pozornost podniku před hlavním chodem. Velmi oblíbené jsou jednohubky s lososem a nějakou kontrastní chutí, olivou či kapary.
Dnešní jednohubky s rybím masem jsou jako ty z restaurace. Ať už tyto toustové jednohubky připravíte jako předkrm před jídlem, jen tak k filmu nebo k vínu na večer, vždy si skvěle pochutnáte. Původní recept obsahuje maso z lososa, ale zajímavé je také použít jemné maso ze pstruha. Toustové jednohubky s lososem a kapary jednoznačně doporučujeme!
Recept na rybí toustové jednohubky
Ingredience pro přípravu jednohubek s lososem
- 6 plátků toustového chleba
- 1 okurka
- 150 g lososa nebo pstruha
- 150 g smetanového sýra
- kopr
- kapary
Postup přípravy jednohubek
1. Plátky toustového chleba rozválíme na tenké plátky a okrájíme kůrku.
2. Nyní je rozkrojíme na půl, aby nám vznikly trojúhelníky.
3. Trojúhelníky potřeme vodou a přehneme tak, abychom vytvořili otevřené obálky.

Zapečené sendviče z trouby. Jednoduchá pochoutka, která zasytí
4. Všechny obálky z chleba vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 10 minut.
5. Kopr si nasekáme nadrobno a smícháme se smetanovým sýrem.
6. Lehce osoleného lososa nakrájíme na malé kousky a okurku naškrábeme škrabkou na zeleninu, potřebujeme tenké plátky, které srolujeme.
7. Upečené kousky chleba naplníme smetanovým sýrem a zapíchneme do něj srolovaný kousek okurky.
8. Vedle okurky nandáme pár kousků lososa a na okrasu můžeme do každé obálky zapíchnout kopr.
9. Mezi okurku a lososa vložíme ještě kuličku kapary a podáváme.
Co jsou vlastně kapary?
Přestože kapary asi všichni známe, dokázali by jste je definovat? Kapary jsou vlastně malé nerozvinuté květní pupeny, které rostou na keři Kapara trnitá. Roste hojně ve Středomoří a sbírají se ručně. Následně se naloží do soli nebo octa a získají svoji specifickou chuť.
