Víte, jak do jídelníčku dostat více zeleniny a zároveň si pochutnat? Vyzkoušejte tuto lehkou a chutnou pomazánku, která je nejen zdravá, ale i krásně zelená a svěží. Hráškovou pomazánku ze zmrazeného hrášku si můžete udělat kdykoliv, jestliže v mrazáku držíte mrazenou zeleninu. Mražená zelenina je dostupná celý rok, má dlouhou trvanlivost, neobsahuje žádné konzervanty, je cenově výhodná a navíc se připravuje snadno a rychle.

Mražená zelenina je skvělou volbou pro zdravou a vyváženou stravu a má široké využití jak do polévek, omáček, tak do příloh a pomazánek. V dnešním receptu si připravíme výbornou hráškovou pomazánku, která bude krémová, jemně nasládlá a díky parmazánu a citronu má příjemnou chuť. Můžete jí podávat s čerstvým pečivem, chlebem nebo použít jako tip k zelenině a nachos.

Recept na zdravou a svěží Jemnou hráškovou pomazánku

Ingredience na přípravu Jemné hráškové pomazánky, která je zdravá a svěží

  • 350 g rozmraženého hrášku
  • 15 ml rostlinného oleje
  • 125 g smetany ke šlehání
  • 50 g bílého jogurtu
  • 17 g parmazánu
  • citronová kůra z půlky citronu
  • citronová šťáva z půlky citronu
  • sůl a pepř dle chuti
  • strouhanka podle potřeby

Postup přípravy

1. V misce smícháme hrášek, smetanu, olej, jogurt, šťávu a kůru z citronu, sůl a pepř a všechno spolu rozmixujeme.

2. Nakonec přidáme strouhaný parmazán a zamícháme.

3. Na zahuštění můžeme přidat trochu strouhanky, ale to je volitelné, nemusí být.

Hotovou pomazánku podáváme na čerstvém chlebu nebo pečivu.
Hotovou pomazánku podáváme na čerstvém chlebu nebo pečivu.

Hrášek si v pomazánce zachová skvělou chuť a výživovou hodnotu. Můžeme jí podávat s čerstvou zeleninou, vajíčkem i sezamovým semínkem.

Obrázek receptu na svěží mrkvovou pomazánku.

Svačinková mrkvová pomazánka: Svěží a jednoduchá pomazánka

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest