Kávové sušenky plněné krémem z bílé čokolády nejsou jen lahodným dezertem; jsou také poetickým příběhem chutí a tradic. Představte si tichý večer, kdy vůně čerstvě upečených sušenek naplní váš domov, a každý kout je zahalen jemným nádechem kávy a čokolády. Každé sousto připomíná pohodlí, které přichází s rodinným setkáním, kde se teplo kuchyně prolíná s neodolatelnými dobrotami.

Jejich spojení s bílou čokoládou není náhoda. Sladkost čokolády jemně vyvažuje hořkost kávy a tvoří nezapomenutelný kontrast. Zajímavé je, že tento druh sušenek nachází inspiraci ve starobylé tradici, kdy se sladkosti podávaly k odpolednímu čaji nebo jako doplněk k dopolednímu espressu v elegantních kavárnách Evropy.

Recept na plněné kávové sušenky

Délka pečení v troubě 9 minut.

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 2 lžičky mleté kávy
  • 2 žloutky
  • 140 g másla

Krém:

  • 150 g bílé čokolády 
  • 75 g smetany ke šlehání 40%
  • 10 g másla
  • 3 lžičky rozpustné kávy

Poleva:

  • hořká čokoláda

Postup přípravy

1. Mouku smícháme s cukrem a namletou kávou a poté přidáme žloutky se změklým máslem a vypracujeme těsto.

2. Hladké těsto vložíme v potravinářské fólii na pár hodin do lednice.

3. Předehřejeme si troubu na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.

4. Vychlazené těsto rozválíme na tenčí plát a vykrojíme požadované tvary.

5. Kousky vyskládáme na plech a ten vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme dozlatova asi 7 – 9 minut.

6. V hrnci si zahřejeme smetanu, ke které přidáme kávu a mícháme do rozpuštění.

7. Bílou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a poté k ní nalejeme horkou smetanu.

8. Do směsi přidáme máslo a dobře ho zapracujeme.

9. Krém přikryjeme potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala krému a dáme na pár hodin do lednice.

10. Studený krém dáme do cukrářského sáčku a na polovinu upečených sušenek ho naneseme.

11. Zbylými sušenkami přiklopíme a dáme opět do lednice.

12. Nakonec můžeme sušenky částečně namočit v rozpuštěné čokoládě.

Výběr kvalitní kávy je velmi důležitý.
Zdroj: depositphotos, Výběr kvalitní kávy je velmi důležitý.

Inspirace k dobru

Regionální příchutě: Zkuste sušenky připravit s kávou z různých koutů světa. Například italské espresso dodá těstu intenzivní aroma, zatímco jemná kolumbijská káva přinese ovocné tóny.

Textury: Experimentujte s přidáním nasekaných oříšků, které do těsta vnesou další rozměr. Pistácie nebo lískové oříšky jsou skvělou volbou.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest