Krabí pomazánka z tyčinek je lahodný a rychlý pokrm, který vás okouzlí svou jemnou texturou i příchutí mořských plodů. Tento recept je ideální, když hledáte zajímavou a neotřelou chuťovou variaci na chlebíčky nebo kanapky. Výhoda krabí pomazánky je nejen v její jednoduché přípravě, ale také v možnosti přizpůsobit ji různým chutím a dodat jí svěžest pomocí citrusů, čerstvých bylinek nebo jemného doteku česneku. Výborně se hodí na oslavy a pro návštěvy. Lidé často namítají, že krabí tyčinky neobsahují zrovna vybrané plodiny moře, ale záleží jen na Vás, jak kvalitní suroviny si pro přípravu pomazánky zakoupíte 🙂

Recept na krabí pomazánku

Ingredience pro přípravu

  • 200 g krabích tyčinek
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce majonézy
  • 4 kyselé okurky
  • 1 pomazánkové máslo
  • sůl a pepř

Postup přípravy

1. Krabí tyčinky vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu.

2. Chvíli povaříme a poté vodu slejeme a necháme tyčinky vychladnout.

3. Vychladlé tyčinky nakrájíme na malé kousky a cibuli s okurkami najemno.

4. Vše smícháme v míse a přidáme majonézu a pomazánkové máslo.

5. Nakonec osolíme a opepříme.

6. Podáváme s oblíbeným pečivem nebo slavnostně na chlebíčcích. Případně jí můžeme také naplnit například rajčata.

Krabí pomazánka v rajčatech.
Zdroj: depositphotos, Krabí pomazánka v rajčatech.

Tipy na závěr

Přidejte chilli: Pro milovníky ostrých chutí doporučujeme přidat do pomazánky špetku chilli nebo pár kapek tabasca.

Avokádo: Pokud chcete pomazánku obohatit o další krémovost, přidejte zralé avokádo, které dodá nejen chuť, ale i živiny.

Podávejte s krekry: Pro zajímavější texturu můžete krabí pomazánku podávat s krekry, což vytvoří kontrast k jemné pomazánce.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest