Dnes se pustíme do receptu, který je nejen lahodný, ale také odlehčený – bez použití másla. A přesto překvapivě křehký. Připravíte si polomáčené sušenky, které se skvěle hodí k odpolednímu čaji nebo kávě a které vás okouzlí svou jemností i kontrastem chutí díky čokoládové polevě. Jsou poměrně jednoduché na přípravu, tak hurá do pečení.

Základem tohoto receptu jsou jednoduché a klasické ingredience, které však díky absenci másla získají nový, odlehčený nádech. Rostlinný olej přináší těstu lehkost a zároveň udržuje sušenky křehké, neblemcavé a nadýchané – prostě se správnou sušenkovou strukturou.

Recept na domácí polomáčené sušenky

Délka pečení v troubě 15 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 300 g mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 100 g oleje
  • 2 vejce
  • 7 g prášku do pečiva
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • čokoláda
  • kokos na posyp

Postup přípravy

1. Do mísy vložíme vejce s vanilkovým cukrem, špetku soli a cukr. Vypracujeme bezhrudkovou hmotu.

2. Poté přilejeme olej a zamícháme ho do hmoty.

3. Dále přidáme kukuřičný škrob s práškem do pečiva a zapracujeme obojí kvalitním promícháním.

4. Nakonec nasypeme mouku a vypracujeme hladké těsto.

Vypracujeme hladké těsto.
Zdroj: Yza dolce, Vypracujeme hladké těsto.

5. Z těsta nyní vytvarujeme kuličky o hmotnosti přibližně 20 g, mírně je rozplácneme a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Vytvarujeme mini bochánky.
Zdroj: Yza dolce, Vytvarujeme mini bochánky.

6. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 15 minut dozlatova.

7. Vršky sušenek namáčíme v rozpuštěné čokoládě a můžeme je posypat kokosem.

Vršky namočíme v čokoládě a posypeme.
Zdroj: Yza dolce, Vršky namočíme v čokoládě a posypeme.

Tipy, které povýší sušenky na mistrovské dílo

Přizpůsobte sladkost: Máte-li rádi méně sladké varianty, zkuste snížit množství cukru nebo přidat hořkou čokoládu.

Hrajte si s chutí: Přidejte do těsta špetku vanilky, skořice nebo pomerančové kůry pro zajímavější aroma.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest