Hledáte-li zdravější alternativu k těžkým a cukrem nabitým čokoládovým dezertům, mám pro vás opravdu skvělý tip. Krémová pěna z kešu ořechů, která se skládá pouze ze čtyř ingrediencí. Krémovou pěnu mám ve svém vaření v rámci kategorie”ze skleničky“, protože ho takto i podávám k jídlu. Je zajímavý svou jemnou chutí a krémovou konzistencí. Na první pohled má pěna atraktivní vzhled a připomíná čokoládový dezert – bohatě uspokojí vaše chuťové buňky a k tomu vám poskytne výživné látky, které zase ocení vaše tělo.
Kešu ořechy obsahují vysoké množství vlákniny a bílkovin. Jsou ideálním základe pro zdravý dezert. Když skombinujete kešu s kakaovým práškem, mlékem a trochou javorového sirupu vytvoříte směs, která tvoří základ tohoto dezertu. Uvidíte, že tento dezert bude chutnat i těm nejnáročnějším požitkářům. Přidáme pak už jen několik volitelných ozdob, jako je neslazený jogurt, maliny nebo nastrouhanou čokoládu. Máme před sebou dezert, který je chutný a nutričně výživný. Z tohoto receptu můžeme udělat veganskou verzi, kdy jogurt a mléko vyměníme za rostlinné produkty.
Pojďme si ukázat, jak si tento jednoduchý dezert připravíme.
Recept na krémovou pěnu z kešu ořechů
Příprava tohoto dezertu nám zabere pouhých 10 minut.
Potřebné suroviny
- 140 g kešu ořechů
- 125 ml mléka (lze použít i rostlinné například mandlové)
- 4 lžíce kakaového prášku
- 2 lžíce javorového sirupu
Na závěr volitelná ozdoba:
- bílý řecký jogurt (nebo veganský jogurt)
- ovoce (například maliny, borůvky, jahody)
- hoblinky čokolády (bílé, tmavé)
Postup
1. Namočíme kešu ořechy do horké vody a necháme je namočené na 30 minut.
2. Po uplynulém čase ořechy scedíme a rozmixujeme je v mixéru s mlékem, javorovým syrupem a kakaem. Mixujeme do hladké konzistence.
3. Hotovou směs porcujeme do čistých skleniček a ozdobíme lžičkou jogurtu a ozdobíme ovocem plus dalšími surovinami dle vašich preferencí.
Můžeme podávat ihned nebo necháme ztuhnout v lednici na pár hodin.
Nechte si chutnat.