Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

Když přijde řada na silný domácí vývar, máloco dodá pokrmu tolik sytosti jako krupicové knedlíčky alias noky. Tyto knedlíčky někdo nazývá jako noky, a jsou důkazem, že i z jednoduchých ingrediencí může vzniknout něco moc dobrého a atraktivního.

Krupicové knedlíčky nejsou jen obyčejnou zavářkou. Jejich textura a chuť se dokonale hodí k různým druhům vývarů, ať už jde o hovězí, kuřecí nebo zeleninový. Krupicové knedlíčky jsou dobře univerzální a lze tak snadno přizpůsobit vše podle vaší chuti. Do knedlíčků můžete do nich přidat bylinky, koření či trochu nastrouhaného sýra pro nový rozměr chuti.

Krupicové knedlíčky: Tradiční zavářka

Recept na Krupicové Knedlíčky/Noky

Autor receptu: Veronika Sobotková
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 20 minut

Potřebné vybavení

  • Mísa
  • Hrnec
  • ruční mixér

Suroviny

  • 2 ks vejce (pokojové teploty)
  • 70 g másla (pokojové teploty)
  • špetka sůl
  • 6 lžic dětské krupice
  • čerstvé bylinky pokrájené (volitelné)
  • špetka muškátový oříšek (volitelné)

Postup 

  • Máslo se žloutky a solí utřeme do pěny (nejlépe to půjde s ručním mixérem). Z bílků vyšleháme pevný sníh. Poté postupně přidáváme krupici a zapracujeme ji. Případně přidejte bylinky nebo muškátový oříšek.
    Krupicové knedlíčky nebo noky do polévky jako zavářka

    Krupicové knedlíčky: Tradiční zavářka

  • Takto připravené těsto necháme 10 minut odpočívat v lednici.
    Krupicové knedlíčky nebo noky do polévky jako zavářka

    Krupicové knedlíčky: Tradiční zavářka

  • Přivedeme vodu k varu, vodu osolíme.
    Krupicové knedlíčky nebo noky do polévky jako zavářka

    Krupicové knedlíčky: Tradiční zavářka

  • Lžičkou vytvarujeme noky nebo rukou knedlíčky. Vytvarované tvary dáme vařit do vroucí vody. Vaříme cca 25 minut.
  • Hotové noky vložíme do vývaru a můžeme podávat.
    Dobrou chuť.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Doporučení:
Pozor během vaření knedlíčky/noky zdvojnásobí svoji velikost, proto doporučujeme dělat menší tvary.
Chod: Polévka
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: krupicové knedlíčky, krupicové noky, zavářka do polévky


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest