Když přijde řada na silný domácí vývar, máloco dodá pokrmu tolik sytosti jako krupicové knedlíčky alias noky. Tyto knedlíčky někdo nazývá jako noky, a jsou důkazem, že i z jednoduchých ingrediencí může vzniknout něco moc dobrého a atraktivního.
Krupicové knedlíčky nejsou jen obyčejnou zavářkou. Jejich textura a chuť se dokonale hodí k různým druhům vývarů, ať už jde o hovězí, kuřecí nebo zeleninový. Krupicové knedlíčky jsou dobře univerzální a lze tak snadno přizpůsobit vše podle vaší chuti. Do knedlíčků můžete do nich přidat bylinky, koření či trochu nastrouhaného sýra pro nový rozměr chuti.
Recept na Krupicové Knedlíčky/Noky
Potřebné vybavení
- Mísa
- Hrnec
- ruční mixér
Suroviny
- 2 ks vejce (pokojové teploty)
- 70 g másla (pokojové teploty)
- špetka sůl
- 6 lžic dětské krupice
- čerstvé bylinky pokrájené (volitelné)
- špetka muškátový oříšek (volitelné)
Postup
- Máslo se žloutky a solí utřeme do pěny (nejlépe to půjde s ručním mixérem). Z bílků vyšleháme pevný sníh. Poté postupně přidáváme krupici a zapracujeme ji. Případně přidejte bylinky nebo muškátový oříšek.
Krupicové knedlíčky: Tradiční zavářka
- Takto připravené těsto necháme 10 minut odpočívat v lednici.
Krupicové knedlíčky: Tradiční zavářka
- Přivedeme vodu k varu, vodu osolíme.
Krupicové knedlíčky: Tradiční zavářka
- Lžičkou vytvarujeme noky nebo rukou knedlíčky. Vytvarované tvary dáme vařit do vroucí vody. Vaříme cca 25 minut.
- Hotové noky vložíme do vývaru a můžeme podávat.Dobrou chuť.