Kávová zrna jsou výbornou kombinací kakaa a kávy a vytváří lahodný kontrast, který si oblíbí nejen milovníci kávy, ale všichni milovníci sladkých dobrůtek. Dezert má tvar kávových zrn a je krásnou ozdobou nejen vánočních stolů, ale i stolů při jakékoliv slavnostní příležitosti. Velice oblíbená je nejen jejich vynikající chuť, ale i jednoduchá příprava bez nutnosti pečení.
Recept na cukroví: Lahodná nepečená kávová zrna
Ingredience na přípravu
- 250 g moučkového cukru
- 250 g čokoládového pudinku
- 2KL instantní kávy
- 2 PL mléka
- 250 g změklého másla
- 3 PL rumu
Postup přípravy
1. V misce smícháme cukr s čokoládovým pudinkem.
2. V druhé misce zalijeme kávu 2l lžícemi horkého mléka.
3. Změklé máslo mícháme šlehačem 2 minuty, nalijeme kávu s mlékem a poté postupně přidáváme suchou směs cukru a pudinku. Důkladně vařečkou rozmícháme a přidáme rum.
4. Opět rozmícháme a rukama tvarujeme oválky ve tvaru kávového zrna.
5. Rukojetí od příboru uděláme drážku a uložíme do chladu.
Tipy a triky
Instantní kávu můžeme nahradit silnou espresso kávou pro výraznější chuť. Upřednostňujeme li méně alkoholu, můžeme rum vynechat nebo jej nahradit vanilkovým extraktem.