Kávová zrna jsou výbornou kombinací kakaa a kávy a vytváří lahodný kontrast, který si oblíbí nejen milovníci kávy, ale všichni milovníci sladkých dobrůtek. Dezert má tvar kávových zrn a je krásnou ozdobou nejen vánočních stolů, ale i stolů při jakékoliv slavnostní příležitosti. Velice oblíbená je nejen jejich vynikající chuť, ale i jednoduchá příprava bez nutnosti pečení.

Recept na cukroví: Lahodná nepečená kávová zrna

Ingredience na přípravu

  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g čokoládového pudinku
  • 2KL instantní kávy
  • 2 PL mléka
  • 250 g změklého másla
  • 3 PL rumu

Postup přípravy

1. V misce smícháme cukr s čokoládovým pudinkem.

2. V druhé misce zalijeme kávu 2l lžícemi horkého mléka.

Do vyšlehaného másla nalijeme kávu rozmíchanou v mléku.
Zdroj obrázku: lahodnytv, Do vyšlehaného másla nalijeme kávu rozmíchanou v mléku.

3. Změklé máslo mícháme šlehačem 2 minuty, nalijeme kávu s mlékem a poté postupně přidáváme suchou směs cukru a pudinku. Důkladně vařečkou rozmícháme a přidáme rum.

Postupně přidáváme suchou směs.
Zdroj obrázku: lahodnytv, Postupně přidáváme suchou směs.
Nakonec přidáme rum.
Zdroj obrázku: lahodnytv, Nakonec přidáme rum.

4. Opět rozmícháme a rukama tvarujeme oválky ve tvaru kávového zrna.

Rukama tvarujeme oválky.
Zdroj obrázku: lahodnytv, Rukama tvarujeme oválky.

5. Rukojetí od příboru uděláme drážku a uložíme do chladu.

Příborem uděláme drážku.
Zdroj obrázku: lahodnytv, Příborem uděláme drážku.

Tipy a triky

Instantní kávu můžeme nahradit silnou espresso kávou pro výraznější chuť. Upřednostňujeme li méně alkoholu, můžeme rum vynechat nebo jej nahradit vanilkovým extraktem.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest