Nepečený Opilý František v kokosu je variantou klasického nepečeného cukroví, který je obohacený o kávu a kokos. Tento dezert má bohatou chuť díky kombinaci čokoládové tyčince Kofila a kokosu, co z něj dělá neodolatelnou pochoutku na vánočním stole. Přestože je příprava velmi jednoduchá, výsledek je vynikající, a to bez nutnosti pečení. Tyčinka Kofila je čokoládou, kterou znají hlavně starší generace, protože před lety byla jenou z nejvíc kupovaných a oblíbených čokolád.
Recept na Nepečeného opilého Františka v kokosu
Ingredience na přípravu
- 120 g jemně mletých anebo mixovaných piškotů
- 3 tyčinky Kofila
- 50 g sladkého kakaa
- 60 g kokosu
- 125 g změklého másla
- 30 ml mléka
- kokos na obalení
Postup přípravy
1. V misce rozmícháme umleté piškoty, sladké kakao, kokos, přidáme změklé máslo, tyčinky Kofila rozpuštěné ve vodní lázni a mléko. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu 1 hodinu.
2. Po vyndání z lednice formujeme rukama malé kostičky, které vzápětí obalíme v kokosu.
3. Cukroví necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny, aby se chutě propojily.
Závěr
Toto nepečené cukroví se hodí na každou příležitost a svou jednoduchostí při přípravě je oblíbený nejen na Vánoce, ale i při jiných oslavách. Kokos dodává dezertu exotický nádech, který si zamilují všichni milovníci sladkostí.