Proč je tento recept nazvaný jako Letní polibek pod višní? Protože tato višňová buchta chutná jako příchuť lásky, kterou si ponesete domů z červencového dne v sadu. Tahle bublanina je nadýchaná jako vzpomínky na prázdniny a višně v ní praskají, jako letní bouřka nad vinicí.
Říká se, že třešně a višně jsou nejlepší hned, když si je utrhnete z větve a strčíte do pusy. Ale když se takové višně v létě zatoulají do kuchyně, vznikne z nich bublanina, která chutná a voní neodolatelně. Tvaroh a višně tvoří sladkou kombinaci, která si spolu náramně notuje. Pojďte si takovou bublaninu upéct s námi.
Recept na višňovou bublaninu z tvarohového těsta
Ingredience potřebné na přípravu skvělé bublaniny
- 130 g másla
- 130 g krupicového cukru
- 3 žloutky
- 250 g tvarohu
- vanilkový cukr
- citronová kůra
- 3 lžíce vlažného mléka
- 170 g polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- sníh ze 3 bílků
- vypeckované višně
Postup přípravy bublaniny
1. V šlehači si vyšleháme změklé máslo s cukrem a postupně přidáváme žloutky, šleháme.
2. Dále přidáme po kouscích tvaroh, vanilkový cukr, citronovou kůru a mléko.
3. Do vyšlehané směsi přimícháme mouku s práškem do pečiva.
4. Nakonec si vyšleháme tuhý sníh z bílků a opatrně jej zamícháme do směsi.
5. Těsto vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem, posypeme višněmi a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut nebo do zlatova, propečení zkoušíme špejlí.
Servírování
Bublaninu necháme vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem a krájíme na čtverce.

Jemná meruňková bublanina s kousky čokolády: Sladká harmonie, která pohladí chuťové pohárky

Jahodový obláček: Šlehačková bublanina plná šlehačky a jahod
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková